FÅR ANSVARET: Skytteren Ole-Kristian Bryhn. Den meriterte skytteren skal skyte alle tre rifleøvelsene under OL i Rio de Janeiro. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FÅR ANSVARET: Skytteren Ole-Kristian Bryhn. Den meriterte skytteren skal skyte alle tre rifleøvelsene under OL i Rio de Janeiro. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Blir norsk flaggbærer i Rio

Skytteren Ole-Kristian Bryhn blir norsk flaggbærer under åpningsseremonien i OL i Rio de Janeiro fredag.

27-åringen representerer Vestre Bærum. I OL skal han delta i tre konkurranser. 8. august konkurrerer han i 10 meter luftrifle, mens det er 50 meter 60 skudd liggende 12. august og 4 x 20 skudd (helmatch) 14. august.

Bryhn var også med i OL i London for fire år siden. Der kom han på 7.-plass i finalen i helmatch.

– Jeg setter veldig stor pris på det. Det blir en ære å få bære det norske flagget i OL. Jeg ble veldig glad da Tore (Øvrebø) spurte om jeg ville gjøre det. Jeg tror det blir stort å gå inn på åpningsseremonien med det norske flagget. Det blir noe jeg kommer til å huske resten av livet.

Bryhn var ikke med på åpningsseremonien under OL i London.

– Da skjøt jeg bare en konkurranse, så jeg kom litt senere. Jeg så den på TV.

Slik forklarer toppidrettssjef Øvrebø valget sitt:

– Det har vært spekulert en del hvem det blir, og vi har vurdert flere kandidater. Det må være en fantastisk utøver med gode internasjonale resultater, som har bred erfaring og som kan være et symbol på seriøs og god satsing i en idrett, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

– Han er absolutt en god representant for norsk toppidrett. Det er det ingen tvil om. Og så er det ekstra morsomt at det er 110 år siden Norges første OL-gull, og det var i skyting (Gudbrand Skatteboe), sier Øvrebø til NTB.

Ole-Kristian Bryhn vant den åpne klassen under Idrettsgallaen i 2012.

(NTB)