Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blir Odd Arne Norges neste OL-bombe?

- Han er like stor favoritt som håndballjentene, sier tidligere OL-skytter.

OL-JOKER: Odd Arne Brekne lanseres av tidligere OL-skytter Vebjørn Berg som en like stor gullfavoritt som håndballjentene. I morgen skal den sindige sørlendingen ut i kvalifisering. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
OL-JOKER: Odd Arne Brekne lanseres av tidligere OL-skytter Vebjørn Berg som en like stor gullfavoritt som håndballjentene. I morgen skal den sindige sørlendingen ut i kvalifisering. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Seint i går kveld sjokkerte Bartosz Piasecki hele nasjonen med sitt OL-sølv i fekting, og i idretten er det lite som er vakrere enn når helt ukjente utøvere over natten blir nye kjæledegger.

Kan det allerede i morgen være klart for en nytt norsk OL-under dratt opp av hatten?

Om vi skal tro Vebjørn Berg — som var i to OL-finaler i skyting i Beijing for fire år siden — er det nemlig hva vi har i vente i morgen. Da skal Odd Arne Brekne (27) fra Lyngdal i aksjon i skytekonkurransen 60 skudd liggende fra 50 meter.

0,1 poengs margin - Det er ingen i pressen som har fått øynene opp for Odd Arne Brekne. Men han er like stor favoritt som håndballjentene i OL, sier Vebjørn Berg til Dagbladet.

Brekne var den siste skytteren som fikk plass i den norske OL-troppen, men er ifølge Vebjørn Berg den beste av dem alle. Berg forsøkte selv å kvalifisere seg til sitt andre OL, men nådde ikke opp i duellen mot Brekne.

Lyngdølen sikret seg OL-billetten etter å ha slått Stian Bogar med 0,1 poeng etter to dagers skyting i Sverige i juni. Det sier mye om det høye nivået på den øvelsen i Norge.

- Odd Arne er en svært sindig og rolig kar som gjør lite ut av seg. Men det er akkurat den egenskapen som gjør at han er en gullkandidat i mine øyne. Han lar seg ikke blende eller stresse av at det dreiser seg om en OL-konkurranse, sier Vebjørn Berg til Dagbladet.

- Det er mulig Brekne blir ikke satt ut når Dagbladet forteller han om Vebjørn Bergs gulltips. Men selv er han ikke med på å dra opp forventningene.

- Jeg har ikke satt meg noe plasseringsmål i OL, men på en god dag er alt mulig. Men mye må klaffe for at det skal bli gull, sier Odd Arne Brekne til Dagbladet.

- Dette er første sesongen jeg skyter den øvelsen internasjonalt, men både feelingen og utstyret virker å være klart, sier han.

27-åringen har sølv og en bronse i EM på øvelsen 60 skudd liggende fra 300 meter. Nå ønsker han å nå til topps fra 50 meter. Han har skutt full pott, 600 poeng, tidligere.

- Har hørt det før - Vebjørn Berg sier du er så sindig og rolig at du ikke vil bli stresset av at det er OL?

- Det er flere som har kommentert at jeg er en sindig kar. Jeg er ganske rolig av natur, ja.

I London stiller han med ammunisjon som han har fått av vennen og rivalen Vebjørn Berg.

Berg sier til Dagbladet at den er så bra at han måtte gi den bort selv om han selv ikke kom til OL.

- Jeg har lånt bort to børser og den beste ammunisjonen min til Odd Arne. Jeg har brukt 10-15 år på å finne den beste ammunisjonen, og den hadde jeg selv tenkt å bruke i OL. Når jeg ikke ble tatt ut, så er det i det minste bra at den kommer det norske laget til nytte, sier Vebjørn Berg.

* Odd Arne Brekne skyter kvalifisering klokka 10.00 i morgen. Finalen starter klokka 13.

LÅNER BORT BØRSE OG AMMUNISJON: Da Vebjørn Berg ikke ble tatt ut til OL, lånte han bort to børser og sin beste ammunisjon til kollega Odd Arne Brekne.Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
LÅNER BORT BØRSE OG AMMUNISJON: Da Vebjørn Berg ikke ble tatt ut til OL, lånte han bort to børser og sin beste ammunisjon til kollega Odd Arne Brekne.Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media