Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blir omtalt som «det verste laget Premier League har sett». Tallene viser noe helt annet

Aston Villa har et lite stykke å gå.

HISTORISK DÅRLIGE: Derby tok bare 11 poeng i 2007/08-sesongen. Foto: Action Images / Alan Walter / NTB Scanpix
HISTORISK DÅRLIGE: Derby tok bare 11 poeng i 2007/08-sesongen. Foto: Action Images / Alan Walter / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Aston Villa-spillerne får så hatten passer etter det ydmykende 0-6-nederlaget for Jürgen Klopp og Liverpool.

Etter 25 minutter lå hjemmelaget under med to mål, og samtlige spillere virker resignerte allerede da. Og det skulle ikke bli noe bedre.

Hjemmepublikummet begynte å forlate stadion etter en snau time, på stillingen 4-0. Da hadde innbytter Divock Origi scoret etter 37 sekunder på banen.

Og Birmingham-klubben virker fortapt i bunnen av tabellen med 16 poeng på 26 kamper. Det er i øyeblikket åtte poeng opp til sikker plass.

Etter fadesen mot Liverpool uttalte Sky Sports-ekspert Jamie Carragher at Aston Villa er «det verste laget Premier League har sett».

- De er pinlige og har vært det i en del år, mener Carragher, som forteller at laget som møtte Liverpool i går ville vært nærmere bunnstriden enn toppen dersom de spilte i divisjonen under.

Derby verst Statistikken viser likevel at Aston Villa har en del å gå på kontra de verste klubbene i Premier Leagues historie - iallfall i poengprotokollen.

Derby klarte kunststykket å vinne én kamp i løpet av 2007/08-sesongen. Seieren kom i runde seks mot Newcastle, og ble klubbenes eneste trepoenger. Etter 38 kamper sto The Rams bokført med 11 poeng.

Nest dårligst i PL-historien, siden 1992, er Sunderland - som tok totalt 15 poeng i 2005/06.

- Det er bare å glemme hvor mange poeng de har, jeg syns de er det verste jeg har sett. Jeg kan ikke huske de sesongene. Det er så dårlig du får det, sier Carragher etter å ha blitt informert om poengfangsten til Derby og Sunderland.

- Viste alltid innsats Det har blitt en tøff start for Aston Villa-manager Rémi Garde, som overtok etter at Tim Sherwood fikk sparken i oktober. Garde innrømmet at han var flau etter tapet for Liverpool i helga.

Sherwood benyttet på sin side anledningen til å komme med et stikk til mannen som tok over etter ham.

- Alt jeg kan si, er at i de ti kampene jeg var der så adresserte jeg aldri temaet innsats. De viste alltid innsats og dedikasjon — det var ikke et problem. De viste alltid at de var dedikerte. I dag var veldig skuffende for Villa-fansen, sa Sherwood ifølge Birmingham Mail.

Flere av Aston Villa-spillerne gikk ut og unnskyldte seg etter kampen.

Les også: Joleon Lescott må tåle hard medfart fra fansen etter å ha skrytt av egen luksusbil like etter det sviende nederlaget.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram