Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blir pappa og dollarmillionær

Norges beste tennisspiller, Christian Ruud, blir snart dollarmillionær. Han er igjen blant verdens 100 beste tennisspillere. I desember venter hans forlovede Lele Cathrine Solheim barn, men tenniskarrieren legges ikke på hylla av den grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Ruud er stadig på farten rundt om i verden. Ifølge treneren hans Anders Håseth har Christian 320 reisedøgn i året i snitt. Karrieren skjøt fart i 1992 og nå, seks år seinere, har han spilt inn en million dollar. Det blir en drøy million kroner i årsinntekt. I tillegg er sponsoravtalene hans verdt minst en halv million kroner i året.

Skatteflyktning

- Jeg har tjent en del penger, men utgiftene er også store, sier Ruud til Dagbladet. Han må selv betale flybilletter, mat, trenere og fysioterapeut.

Tennisnomaden har kjøpt seg hus i Florida, men skatter til Norge og de land han vinner pengepremier i.
Skattelisten for 1996 viser at Christian Ruud hadde en netto formue på 2,3 millioner kroner.

Den reelle formuen både var og er langt høyere. Foreløpig har Ruud valgt å bo i Norge selv om han kunne spart flere hundre tusen skattekroner ved å flytte til Monaco.

Dersom han skulle klamre seg fast blant de 30 til 50 beste tennispillerne i verden, vurderer han å flytte. Ruuds beste plassering på ATP-listen er 39. plass. Det var i fjor, før han ble skadet og raste nedover på listen.

Aldri fri

- Som tennisspiller må du være på topp hele året. Jeg må hele tida forsvare de poengene jeg vant i fjor.

I desember blir han far for første gang, men han har ingen planer om å ta seg fri sammen med kjæresten Lele. De to har vært sammen siden de var 14 år gamle. Til våren gifter de seg.

- Jeg kommer kanskje til å ta det litt med ro i begynnelsen av året, men skal jeg holde meg i toppen, og spille mot de beste, må jeg ut igjen. Christian Ruud er denne uka rangert som den 99. beste tennisspilleren i verden.

Nye millioner

- Forstår du at dette ikke virker særlig imponerende på nordmenn, når Vebjørn Rodal og Bjørn Dæhlie er best i sin idrett?

- Det er imponerende, svarer Ruud.

- Jeg konkurrer mot 1500 profesjonelle tennisspillere fra hele verden. Da er en plass blant de 100 beste veldig bra.

- I ski- og skøytesport derimot er det maks 10 land som kan regnes som interressante, sier Ruud og hevder at tennis er mer populært i Norge enn det sportssidene i avisene gir inntrykk av.

Neste uke spiller Christian Ruud klubbtennis i Tyskland. Uka etter drar han til New York for å delta i US Open, tredje mest prestisjefylte tennisturnering. 106 millioner kroner ligger i premiepotten. Christian får 90000 kroner bare for å starte.

- Er jeg heldig med trekningen og formen er bra, burde jeg komme til kvartfinalen. Skulle han klare det, er det bare å overføre 750 000 kroner på kontoen.

<B>TJENER GODT: Christian Ruud </B> har tjent mye penger på tenniskarrieren sin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!