Coronatrusselen:

- Blir redd

I løpet av de siste ukene har Johannes Thingnes Bø gått fra å være optimist til å bli pessimist.

PESSIMIST: Frykten for avlysninger til vinteren har kommet snikende på Johannes Thingnes Bø. Foto: Berit Roald / NTB
PESSIMIST: Frykten for avlysninger til vinteren har kommet snikende på Johannes Thingnes Bø. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 61 600 +279
innlagt 120 -2
døde 550 +2
påvist smittet 100 000 000+550.4K
døde 2 160 000 +17.4K
Se mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Årsaken er den siste tids coronautvikling. Den ventede smittebølge nummer to har for alvor slått innover Europa og stadig flere land har igjen innført strenge smittevernrestriksjoner.

Samtidig gjør Norges vinteridrettshelter de siste forberedelsene før en ny sesong. De norske skiskytterne er på plass i finske Kontiolahti før sesongstarten til helga.

Allerede har skiskytterne erfart at renn kan bli avlyst på kort tid da den nasjonale åpningen på Sjusjøen gikk dunken. Det samme skjedde med skiskytternes vante sesongavslutning i Holmenkollen i mars.

Nå er de tilbake der fjorårets sesong plutselig endte, og frykten for at årets sesong skal begynne på samme vis som forrige sluttet, kommer smygende som vinterkulda i november.

- Man begynner å bli litt redd, innrømmer Johannes Thingnes Bø overfor Dagbladet.

- Jeg har hele tida hatt ro og trygghet om at ting kommer til å gå bra og at ting kommer til å bli normalt. Jeg tror IBU (Det internasjonale skiskytterforbundet, red.anm.) er flinke med å legge opp så bra som de kan, men vi står i en pandemi som er sterkere enn idretten. Hvis de ulike landa ikke har lyst til å ta oss imot og organisere, så har ikke vi noe vi skulle ha sagt, fortsetter skiskytterkongen.

- Mange spørsmålstegn

- Jeg begynner å lure når sesongåpninga ryker. Skal første verdenscuphelga ryke eller ikke? spør Thingnes Bø seg.

Finske myndigheter ga tidlig klarsignal til å arrangere verdenscupstarten i både langrenn og skiskyting den siste helga i november, men også finnene har opplevd en kraftig smitteøkning, og seinest sist helg satte de rekord i antall smittede på én dag.

Men kommende helgs renn ser ut til å gå som planlagt, og Tarjei Bø forholder seg rolig til muligheten for avlysninger i løpet av vinteren.

- Klart det blir mange spørsmålstegn, men jeg tror jeg skal være en erfaren ringrev, så jeg er ganske avslappa på det der. Innstillingen min er å gå de løpa vi får lov til å gå, og så må vi være tilpasningsdyktige. Jeg tror det er litt av nøkkelen, å være klar. Sitte på post og være klar når helga kommer, forteller Tarjei Bø til Dagbladet.

- Orker ikke tanken

Brødrene har som så mange andre blitt godt vant til å leve med usikkerheten coronapandemien fører med seg.

- Før hadde man kontroll på hva man skulle både en, to og tre måneder fram i tid. Men i år har det vært sånn at man må ta ei uke av gangen. Den perioden vi har lagt bak oss har gjort at vi er blitt vant til å ta korte drag og tilpasse oss på nytt, forteller lillebror Bø.

Den erfaringen tar han med seg inn i sesongen, der han avviser alle muligheter for å spekulere i formtopping inn mot VM i februar.

- Jeg tror ikke det her er året hvor man skal pønske på å stå over to helger for så å gå den tredje, og så blir det to verdenscuphelger, men den tredje blir avlyst, og da sitter du der med skjegget i postkassa. Det må skje. Jeg orker ikke tanken på avlysninger nå, avslutter Thingnes Bø, som sammen med resten av skiskyttergutta kommer til å gå alle renn i vinter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer