- Blir seedet

Rosenborgs vei til Champions League blir langt enklere denne høsten enn i fjor. Direktør Nils Skutle garanterer nå at RBK seedes i tredje kvalifiseringsrunde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var inne og sjekket ranking og resultater i helga. Ingen av de aktuelle lagene fra Portugal, Tyrkia og Hellas kan nå oss igjen. Det betyr at vi er garantert seeding i tredje kvalifiseringsrunde, sier Skutle til Dagbladet.

Rosenborg slipper nå de aller beste motstandere fra Spania, Italia og England i siste hinder før gruppespillet - om laget da ikke ryker for langt dårligere motstand i andre kvalikrunde. Irske Bohemians var sjanseløse mot Rosenborg i fjor høst, men i tredje kvalikrunde ble Deportivo La Coruña for sterke for trønderne - så vidt det var.

Det ble 0- 0 hjemme i en kamp Rosenborg burde vunnet, og 0- 1- tap borte i en kamp Rosenborg spilte dårlig. Etter 0- 0 mot Porto i går kveld, er Deportivo bare 90 minutter unna finale i Champions League.

Sulten Riseth

- Dette var en gledelig nyhet, sier Vidar Riseth til Dagbladet.

Han mener det er slik det skal være når Rosenborg nå seedes.

- Fullt fortjent. Etter så gode resultater i Europa og åtte år i Champions League skulle det bare mangle. Det er et gjennombrudd for skandinavisk fotball at Rosenborg nå seedes, sier Riseth.

Han har merket seg Deportivos suksess.

- De har jo kommet helt til semifinalen, og vi var nære ved å ta dem, sier han.

Riseth legger ikke skjul på at det er viktig også for ham personlig at Rosenborg kommer med i det beste selskapet igjen.

- Jeg har oppnådd mye som fotballspiller, men har aldri spilt i Champions League. Skal innrømme at det er en drøm jeg har hatt lenge, og det var også et mål for meg da jeg kom til Rosenborg før fjorårssesongen, sier Riseth.

Hoftun jubler

For trener Ola By Rise vil det bety mye å styre Rosenborg tilbake til Champions League.

- Dette kan være veldig viktig for oss. En svært god nyhet, sier han.

Kaptein Erik Hoftun er like lettet:

- Dette er jeg kjempefornøyd med. Det gir oss større sjanse til å bli med i gruppespillet, sier Hoftun.

Men han minner om at det på langt nær blir walkover å komme seg til gruppespillet. Et lag som Benfica var for eksempel ikke seedet i fjor. Benfica slo som kjent Rosenborg ut av UEFA-cupen i mars.

- Vi kan fortsatt møte gode lag i tredje kvalikrunde, men ikke så gode lag som Deportivo, sier Hoftun.

For RBK-veteranene som har vært med på Champions League-eventyret helt siden 1994, betyr det mye å revansjere fjoråret.

- Ja, etter å ha vært med i så mange år, så må jeg innrømme at det var noe som manglet i fjor høst, sier Erik Hoftun.

HARD MOTSTAND: Azar Karadas og Roar Strand møtte bokstavelig talt overmakten i fjorårets kvalifisering til Champions League. Semifinalist Deportivo La Coruña ble for sterke for Rosenborg, som slipper å møte slike toppklubber til høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer