Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blir sjef i finalen

Juventus- Manchester United 2- 3. Seks minutter før slutt slo Andy Cole finaleretten i tomt mål. Et par sekunder seinere kom en feirende Ronny Johnson i ekstatisk glede. Og allerede i dag kan den norske superstopperen begynne å konsentrere seg om 26. mai og Nou Camp i Barcelona. For der blir han midtbanesjef for Manchester United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt feiret Manchester United 31 års stor-europeisk tørke i Torino. I den 13. sesongen med Alex Ferguson som sjef er de endelig der Matt Busby brakte klubben i 1968. De vant endelig i Italia, er i Mesterliga-finalen og er bare noen kamper unna det ufattelige The Treble.

Og:

Ubeseiret i 1999 og de 25 siste kampene er det snart uforskammet å si at de ikke kan klare det.

- Kanskje mitt stolteste øyeblikk, spillerne var fantastiske. Jeg tror de første 45 minuttene er de beste noensinne i min tid som manager. Dette er nivået vi streber etter, og jeg synes finaleplassen var fortjent, sa Alex Ferguson i lykkerus og med tårer i øynene.

Fyrverkeri

Manchester United vant dyrt på Stadio delle Alpi i går kveld. I et fyrverkeri av en fotballkamp - hvor 0- 2 etter 10 minutter ble til 2- 2 før pause - gikk lagets hjerte med på finalekjøpet. For verken Roy Keane eller Paul Scholes trenger å ta med seg annet enn dress og kredittkort til Barcelona.

De er utestengt på grunn av gule kort.

- Tragisk, sier Ferguson.

- Kortet var fortjent, sier Keane. - Det er slikt som skjer. Men det viktigste er at laget kom til finalen.

Ronny på midten

Nå blir Alex Ferguson nok en gang nødt til å flytte Ronny Johnsen opp som den defensive av de to sentrale midtbanespillerne. I Manchester United er det en sjefsrolle. Og sjøl om Norges landslagstrener Nils Johan Semb mener at Ronny ikke får ut sitt beste i en slik posisjon, er Alex Ferguson komfortabel med alternativet.

Fordi han har prøvd det før.

Med suksess.

Ronnys midtbanejobb i Barcelona åpner dermed døra for nordmann nummer to i Mesterliga-finalen. Han heter Henning Berg og var fast inntil han ble skadet mot Juventus på Old Trafford for 15 dager siden. Og er du Ole Gunnar Solskjær-fanatiker, så kan du jo alltid håpe på fullt norsk hus.

Uten at jeg tror det hjelper.

Yorke/Cole: superduo

For det var nemlig Dwight Yorke og Andy Cole som flyttet United-drømmen til Barcelona. Med hver sin scoring viste de igjen hvorfor Alex Ferguson tvilholder på duoen, uansett hva Ole Gunnar Solskjær klarer å skape av rød glede. For da United var to under etter Inzaghis dobbeltsalve med hell og dårlig forsvarspill, hentet Yorke og Cole fram det de ikke har levert på henholdsvis seks og fem kamper.

Samspillet og scoringene.

Roy Keane headet United-håpet tilbake da han reduserte til 1- 2 på en corner etter 24 minutter. Da Cole fant Yorke 10 minutter seinere, var Fergusons store mål isikte på bortemålsregelen. Og der stanget lagene - United atpåtil to ganger i stanga - inntil Juventus sendte alle mann i angrep.

I den andre enden brukte Cole forsvarsfraværet og en gave fra Yorke til å gjøre 3- 2.

- Det har vært en brilliant kveld. Vi er klare for Barcelona - hva mer kan vi be om? spør Yorke.

Jaap Stam var Uniteds konge da Juventus dyttet på som verst for å nå sin fjerde strake finale. Ved siden av var Ronny Johnsen veldig god. Og derfor snakket man ikke om de problemene man hadde innledningsvis da Filippo Inzaghi herjet som han ville.

I natt var det bare festen som gjaldt for Manchester United.

<B>RØD GLEDE:</B> I ekstatisk glede jumpet Ronny Johnsen opp på spissduoen Dwight Yorke og Andy Cole. Manchester United er klare for Mesterliga-finale. Og der bli Johnsen sjef på midtbanen.
SVEVDE HØYT:</B> Zinedine Zidane ble for snau mot Ronny Johnsen i går. Og på tribunene kokte det nesten over i et fyrverkeri av en fotball-kamp.