Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blir sjuk av sine egne barn

Familien er grunnen til at Odd-Bjørn Hjelmeset (32) så ofte er sjuk. Men å holde seg borte fra de tre ungene sine, det orker han selvsagt ikke.

-  Jeg har satt tre barn til verden og er veldig glad i dem. Jeg prøver å ta de forholdsreglene jeg kan. Jeg blir sjuk med en gang noen av barna er sjuke. Men det er klart jeg ikke kan leve atskilt fra familien, sier Hjelmeset.

-  Kanskje er jeg ikke kynisk nok, sier en oppriktig Hjelmeset til Dagbladet.

Hjelmeset er til toppidrettsutøver å være, svært utsatt for forkjølelse og bronkitt.

-  Det har vært mye snørr ja, altfor mye. Jeg blir fort sjuk, altfor fort. Jeg trodde det skulle bedre seg da jeg fikk barn, at kroppen skulle tilvenne seg og bli immun mot alle bakteriene.

-  I stedet skjedde det motsatte. Jeg er blitt enda mer utsatt etter at ungene kom.

Fikk kjeft

På Beitostølen i helga fikk Odd-Bjørn kjeft av sportssjef Bjørnar Håkensmoen fordi han ikke fikk på seg varmt og tørt tøy kjapt nok etter sølvløpet. Håkensmoen mente at Hjelmeset ikke passet godt nok på seg selv.

-  Ja, jeg så det. Og kanskje han har et poeng. Vanligvis er jeg utrolig nøye med slike ting. På Beito var jeg veldig fornøyd med løpet og skulle intervjues på TV. Men så tok de Frode Estil før meg, jeg ble stående og vente noen minutter. Vel, det kan være nok det. Og da er det jo bra at kara i ledelsen passer på.

Ble sjuk av kakaotur

Odd-Bjørn Hjelmeset har hatt en bra sommer og høst. Visst har han vært sjuk, men ikke så ille.

-  Jeg har fått trent bra. Et par sjukdomsperioder har det vært, men bedre enn på lenge.

-  Men jeg skal fortelle deg hvor lite som skal til. For ei tid siden hadde vi besøk av noen venner. Vi gikk en tur i Lillehammer og tok en kopp kakao. Det blåste og var kaldt da vi rusla hjem. Det var nok til at jeg ble sjuk. Forleden var kona og ungene en tur i gågata i Lillehammer. Egentlig burde jeg vært med dem og kost meg. Jeg ble hjemme.

-  Jeg må bare passe på, være flink. Jeg har funnet ut at jeg må bli mer usosial, faktisk. Kjedelig, men dessverre nødvendig.

Reiser rundt med fisk

Tidligere har Odd-Bjørn slitt med mageproblemer i tillegg til luftveiene. Magen klarer han å holde i orden nå.

-  Jeg har funnet ut hva jeg ikke tåler. Det er ganske mye. Derfor har jeg alltid med meg lys fisk og skikkelig brød når jeg er ute og reiser. Da går det bra.

-  Hvorfor er du så plaget?

-  Jeg tror det kommer av mye hard trening og mange utmattelser i kaldt vær. Slitasje på systemet. Jeg er mye mer sjuk nå enn for ti år siden. Da var jeg aldri sjuk. Jeg har ingen annen forklaring. Jeg har vel drevet kroppen for hardt opp gjennom åra.

Fart er penger

Ute på reise går det som regel bra med Odd-Bjørns helse. Han tar sine forholdsregler, og blir i tillegg passet godt på. Det er på hjemmebane snørra gjerne kommer.

-  Kanskje er jeg ikke kynisk nok. Men å kutte den fysiske kontakten med ens egne barn går jo bare ikke an. Det er uaktuelt. Jeg tar de forholdsregler jeg kan, som ikke å ta dem med på kino og sånne ting. Det er i forståelse med min fantasisk forståelsesfulle kone. Mer kan jeg ikke gjøre, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

-  Men jeg lever av å gå på ski. Og tjener penger når jeg går fort. Og er jeg sjuk, går jeg ikke fort.

Akkurat nå kom strømregninga, og jeg skjønner at her gjelder det å holde seg frisk og få opp farta.

-  Derfor avlyste jeg et møte med Bjørnar Håkensmoen. Jeg fikk høre at to av unga hans hadde spysjuke. Da var det ikke aktuelt å treffe ham.

-  Du verden som jeg ønsker å få være frisk en hel sesong, sier Odd-Bjørn.

-  Er du frisk nå?

-  Som en fisk. Bank i bordet.  Til helga starter verdenscupen i Gällivare. Forhåpentligvis med Odd-Bjørn Hjelmeset på startstreken.

KOSER SEG: Her er hovedgrunnen til at Odd-Bjørn Hjelmeset ofte er sjuk, men han ønsker selvsagt å være sammen med barna Lars Agnar (3, t.v.), Marthe Johanne (9 md.) og Charlotte (9 1/2). - Jeg har satt tre barn til verden og er veldig glad i dem, sier Hjelmeset.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media