- Blir skuffet om jeg ikke vinner

Har flere vinnersjanser i V65-omgang.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

Kai Johansen (35) er mest kjent som lunsjkusken framfor noen. Han vant lunsjløp med overraskalser stadig vekk. Spillerne er blitt oppmerksomme på ham. Og denne onsdagen har han til hensikt å vinne minst ett V65-løp.

Kai Johansen har lang fartstid i sporten. Han startet som stallmann hos Gunnar Diskerud hvor han ble i tre år. Det vil si, Kai begynte hos Gunnar Bassen Diskerud allerede mens han gikk i åttende klasse. Da jobbet han etter skolen og i alle ferier i stallen til Gunnar hvor han trivdes godt. Han ble der ut niende klasse og var fortsatt på stallen hos Bassen da klassekameratene begynte på videregående.

- Jeg lærte utrolig mye hos Bassen, og det var en fin tid, sier Kai som fullførte travtrenerskolen etter elleve år hos Olav Mikkelborg.

Etter en tid med egen drift av stall på Bjerke og Nannestad jobber Kai Johansen nå tre dager i uken hos trener Steinar Hammersborg på Nannestad. Det trives han godt med.

- Jeg synes det fungerer godt som det gjør nå. Jeg kan leve av å kjøre løp. Jeg hjelper Steinar med trening og hurtigkjøring, og det fungerer bra. Etter endt økt reiser jeg hjem, tar et boblebad og spiser. Så bærer det av sted til løp.

Om Kai Johansen har gitt seg som travtrener for øyeblikket, har det til gjengjeld blitt mer løpskjøring. Kai Johansen er lunsjkusken fremfor noen. I lunsjløpene skreller han ofte med oddsbomber, og spillerne har nok merket seg at det er smart å ta med de hestene Kai kusker. Det er ikke uvanlig at Kai Johansen vinner tre av fem lunsjløp.

- Det var en uke i vinter jeg vant ni løp. Den første halvdelen av året var det vel jeg som vant flest lunsjløp. Det er ikke så verst, det, forteller Kai.

KUSK I VINDEN. Kai Johansen har herjet vilt i lunsjfatet dette året. På onsdag skal han meske seg under V65-omgangen også. Foto: HESTEGUIDEN.COM
KUSK I VINDEN. Kai Johansen har herjet vilt i lunsjfatet dette året. På onsdag skal han meske seg under V65-omgangen også. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Jeg ble nesten litt bortskjemt en stund da jeg vant som mest. Det er fort gjort å tro at man skal vinne med alt man kjører, men sånn er det jo dessverre ikke. Jeg kunne komme hjem om kvelden og ha tatt noen premier på fem oppsitt. Det synes jeg ikke var bra nok, og jeg mente jeg burde hatt noen seirer. Jeg syntes jeg hadde hatt en dårlig dag på jobben hvis jeg ikke hadde vunnet. Men man må stikke fingeren i jorda og tenke positivt. Faktisk fikk jeg maksimalt ut av de hestene jeg kjørte, og da får man være fornøyd. Noen ganger skjønner man bare at det ikke går an å vinne, sånn er det, forklarer Kai ærlig.

Ærlighet og stahet er noen av egenskapene som kjennetegner Kai Johansen. Han får som regel oppfylt det han har satt seg i hodet, og han gir seg aldri. På banen er han smilet og hjelpsomheten selv. Med erfaring i løpsbanen har han også blitt en meget dyktig taktiker.

Onsdag kusker Kai Johansen flere potensielle vinnere i V65. Branddon er Dagbladets V65-banker i V65-3. Lome Elden-sønnen trenes av Kari Anne Knutsen som har vinnerform på stallen om dagen.

- Branddon er en vinner uten galopp, sier Kai.

- Han har travet noen fine løp for meg. Sist, da Eirik kjørte ham, fikk han mye press og et hardt løp mot gode hester. Denne gang møter han ingen av det kaliberet.

I V65-4 kjører Kai Johansen Obrigada for sin gamle sjef Olav Mikkelborg. Mikkelborg sitter selv opp bak Somolli\'s Win i samme løp. Spørsmålet er om ikke Kai sitter bak den beste vinnersjansen.

- Obrigada er vel kanskje den beste hesten av de to. Jeg så hun travet et fint løp sist før galoppen kom, og hun var godtgående på oppløpet. Nå har hun fått løp i kroppen og skal være forbedret med det. Jeg synes hun skal ha en fin vinnersjanse, sier Kai.

- Hva med dine øvrige oppsitt onsdag?

- Blir skuffet om jeg ikke vinner

- Slåtsve Perla (1.løp) kjenner jeg ikke til.

Figo T. Dream (V65-1) står med tre strake triumfer og er en bra hest. Han står litt vanskelig til denne gangen i annen rekke på tillegg. Han møter noen som er bra, men med overpace kan han vinne. Han skal tidlig på bongen.

Igelson (V65-2) travet et veldig fint løp sist. Han skal ha smyg og vi tar det vi får. Det er vel en best mulig premie som gjelder.

Spotlide Pride (V65-6) er det en best mulig premie som gjelder for. Pole Position i samme løp kuskes av Asbjørn Mehla denne gangen. Kai Johansen pleier å kjøre.

- Jeg sa ja til å kjøre begge hestene til Kari Anne. Pole Position er ikke helt borte og travet et veldig bra løp sist. Jeg tror hun skal være aktuell for en trippelplass.

- Men du har altså tre gode vinnersjanser onsdag?

- Ja, jeg har tre fine sjanser. Jeg blir mektig skuffet hvis jeg ikke vinner i alle fall med en av dem, ler Kai Johansen.

Emil + Emil = seier

Torpa Emil vant i ny regi av Per Oleg Midtfjeld sist han gjestet Bjerke. Onsdag står Moe Odin-sønnen perfekt til i spor to over sprintdistanse. 6-åringen som eies av stall Snikkerboden bør ha en real vinnersjanse i V65-5.

- Torpa Emil var god sist, og løpet ble perfekt for oss. Vi står perfekt til i spor to, men vi må ha klaff med løpet for å vinne. Torpa Emil må ha det litt servert, sier Per Oleg Midtfjeld.

- Men jeg tror på en god vinnersjanse, legger han til.

Om hesten Emil må ha det servert, er ikke kusken Emil vant til å få alt på et fat. Kusken satser som regel offensivt. Tilnavnet Emil fikk han i spede barneår da lysluggen med likhet for en annen viss Emil hang rundt på stallen til Rolf Diskerud og fant på hyss. Siden har det vært Emil. Det var også hos Rolf Diskerud i Mysen Emil stiftet bekjentskap med hest for første gang, og det var der han lærte å trene hest.

Onsdag kan Emil og Emil ta sin andre strake seier til stor glede for eierne i Snikkerboden.

KLAR FOR NYE HYSS. Torpa Emil og "Emil" Midtfjeld fant tonen umiddelbart. Onsdag er de klare med nye hyss.