Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir som en fotballkamp: Treneren gjør en feil og så skylder han på spillerne

Hjelmeset etter Løfshus' slakt av Northug og Hattestad.

KRITISK: Landslagssjef Vidar Løfshus er ikke fornøyd med prestasjonene til Petter Northug Jr. og Ola Vigen Hattestad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KRITISK: Landslagssjef Vidar Løfshus er ikke fornøyd med prestasjonene til Petter Northug Jr. og Ola Vigen Hattestad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Landslagssjef i langrenn Vidar Løfshus var ikke nådig i dommen over prestasjonene til Petter Northug Jr. og Ola Vigen Hattestad etter duoens 4. plass på lagsprinten tidligere i dag.

- De må gå som et lag. Hadde de gjort det hadde de klart den bronsen der, sa Løfshus til Dagbladet.

- Vi kommer jo hit for å ta medaljer. Vi har vært så gode i hele år og vært på første- eller andreplass i alle rennene, så da er vi jo ikke fornøyde når vi ender utenfor pallen her i dag, fortsatte landslagssjefen.

- Gjorde sitt beste TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset svarer slik på spørsmål om hva han tenker om at Løfshus kritiserer egne utøvere i media:

- Dette blir vel som en fotballkamp: Treneren gjør en feil i ny og ne og så skylder han på spillerne, sier Hjelmeset til Dagbladet.

Den tidligere skihelten forstår imidlertid godt at Løfshus er frustrert, men samtidig er han heller ikke i tvil om hvem som er mest skuffet akkurat nå:

- Det er Petter og Ola.

- Men jeg forstår at Vidar er litt grinete, for han skulle gjerne hatt en medalje. Han har tatt ut et lag som skulle klart det med utgangspunkt i det som har skjedd tidligere i sesongen. Når han får besinnet seg tror jeg likevel ikke han er så sur på de gutta som bare gjorde sitt beste, sier Hjelmeset.

Ansvarlige for uttaket Sammen med sprinttrener Arild Monsen var Løfshus ansvarlig for uttaket til dagens lagsprint. I utgangspunktet var det tenkt at to allround-løpere skulle gå, men det endret seg etter at de aktuelle kandidatene presterte svært ulikt i forkant av dagens øvelse.

Til slutt var det altså vinneren av den individuelle OL-sprinten, Vigen Hattestad (31), som fikk klarsignal til å gå sammen med Northug (28) i den krevende løypa.

Et signal som trolig spolerte de norske gullmulighetene da 31-åringen ikke klarte å holde følge med teten inn mot siste veksling.

- Burde Løfshus heller tatt ansvaret selv for at laget ikke var godt nok til å ta medalje - i stedet for å legge det over på løperne som gjorde det de kunne?

- Jeg har ikke en formening om det var rett lag eller ikke. I etterpåklokskapens tindrende klare lys er alt veldig, veldig enkelt. Det var kanskje Martin (Johnsrud Sundby) og Eldar (Rønning) som burde gått, men det gjorde de jo ikke, sier Hjelmeset.

Fokuserer på femmila - Er du enig i Løfshus' uttalelse om at Norge hadde tatt medalje «om de hadde gått som et lag»?

- Jeg vet ikke om jeg er enig. Vidar mente at de skulle ligge i front, men det greide de ikke. Det er veldig synd at de ikke klarte å ta medalje - det tror jeg Ola og Petter er veldig enige om. Det var medalje som var greia, helst en gullmedalje, men det var de ikke gode nok til i dag.

- Kan Løfshus' kritikk være med å skape dårlig stemning i laget inn mot søndagens femmil?

- Nei. Petter bryr seg garantert ikke om dette her. De gutta kaller en spade for en spade. Jeg er sikker på at Petter allerede har lagt lagsprinten bak seg og siktet seg inn mot femmila.

image: - Blir som en fotballkamp: Treneren gjør en feil og så skylder han på spillerne

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!