Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir som en VM-finale for oss

Steinar Nilsen har slått RBK på Lerkendal før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg RBK - Tromsø direkte på Dagbladet.no fra kl. 19!

(Dagbladet.no): Steinar Nilsen og TIL vet at seieren mot serieleder Brann sist ikke holder til å berge plassen. Helst må man slå Rosenborg på Lerkendal i dag også.

Sist det skjedde var i siste serierunde i 2003. Da berget TIL plassen nettopp på Lerkendal, etter at Arne Vidar Moen på overtid sendte TIL fra direkte nedrykk til sikker plass med verdens lengste tå.

- Vi har spilt VM-finale på Lerkendal før, og vet alt om hvordan det er. Men hver eneste kamp fremover blir like viktig som en VM-finale for oss nå, sier Steinar Nilsen, som selv var Moens makker i midtforsvaret sist TIL var på Lerkendal, og husker kampen godt.

- Det var en jevn kamp, hvor vi var gode og vant fortjent. Vi hadde veldig fokus på det individuelle og hvordan vi skulle slå dem. Sånn sett blir det ikke så ulikt denne kampen, sier Nilsen.

Ingen skryte-DVD

Han har likevel ikke dratt frem DVD-spilleren for å vise «Gutan» hvordan man vant sist.

- Vi trenger ikke å dra frem historiske greier får å motivere oss. Det guttene trenger å vite er hva de er gode på selv, sier Nilsen.

OFFENSIV: Steinar Nilsen ser på RBK-kampen som en VM-finale for Tromsø, og tror det er fullt mulig å slå trønderne på eget gress. Foto: SCANPIX
OFFENSIV: Steinar Nilsen ser på RBK-kampen som en VM-finale for Tromsø, og tror det er fullt mulig å slå trønderne på eget gress. Foto: SCANPIX Vis mer

Han er ikke blitt mindre fornøyd med Brann-kampen etter å ha sett den i reprise.

- Jeg er veldig fornøyd med både det offensive og det defensive, og særlig i omstillingsfasene, sier TIL-treneren.

• Følg RBK - Tromsø direkte på Dagbladet.no fra kl. 19!