Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir som et afrikansk lag skal slå Northug i stafetten

«Zucca» tror ikke på mirakler.

 PROFILEN:  Mads Zuccarello Aasen levner Norge liten sjanse i åpningskampen. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet.
PROFILEN: Mads Zuccarello Aasen levner Norge liten sjanse i åpningskampen. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Ishockey-gutta har landet i den russiske OL-byen Sotsji.

New York Rangers poeng-garantist Mads Zuccarello Aasen sliter fortsatt litt med døgnrytmen.  

- Jeg sto opp klokka 5 i dag, men føler meg ganske pigg. Jeg sover ikke alltid så mye. Jeg reiser jo mye og er vant til å få lite søvn. Får prøve og ordne det til ved å holde meg litt lenger opp i kveld, sier Zuccarello til Dagbladet.  

David mot Goliat Om få dager skal NHL-proffen og resten av de norske gutta få bryne seg på stormakta Canada i deres første OL-match.

«Zucca» har ikke nevneverdig stor tro på at lille Norge skal slå de kanadiske gigantene. 

- Det vil være en av de største idrettsprestasjonene som er gjort noen gang. Det blir som et afrikansk lag skal slå Northug i stafetten. Det er lite sannsynlig. Hvis vi ser på laget, skal det egentlig være umulig, sier hockey-proffen.  

Beina på jorda Zucarello har denne sesongen virkelig fått sitt gjennombrudd i NHL. Nordmannen ligger helt i toppsjiktet av NY Rangers poengstatistikk og mye ligger på hans skuldre for norsk suksess.  

- Det er det presset man setter på seg selv som er det største. Jeg har hatt et godt år, fått spille mye og har bra selvtillit, sier han.  

Men «Zucca» er ikke redd for at NHL-tilværelsen skal gå til hodet på ham.  

- Prøver å holde beina på jorda og ikke lese alt som blir skrevet om meg. Jeg sitter mye på sofaen og ser på tv. Men det er hyggelig å bli lagt merke til og jeg håper det kan gi oppmerksomhet rundt idretten. Vi trenger unge spillere, vi trenger flere folk.  

Nå gleder han seg til OL-kamp.  

- Som en norsk hockey-nasjon så får vi prøve å bruke de første kampene til å få spillet til å sette seg. Vi skal jobbe hardt og håper vi får noen gode resultater, sier han.

Hele Norges coronakart