Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir sparket ned hvis jeg slår tunnel

Huseklepp om møtet med Brann-kompisene.

MØTER LAGKOMPISENE: Erik Huseklepp scorer på Espen Bugge Pettersen på gårsdagens landslagstrening. Lørdag møter han trolig noen av de han spiller med og mot på trening til daglig.Foto: Arnt E. Folvik
MØTER LAGKOMPISENE: Erik Huseklepp scorer på Espen Bugge Pettersen på gårsdagens landslagstrening. Lørdag møter han trolig noen av de han spiller med og mot på trening til daglig.Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

BISLETT (Dagbladet.no): Erik Huseklepp har vært et mareritt for de fleste forsvarsspillerne i Tippeligaen denne sesongen.

Kristjan Ørn Sigurdsson - og Birkir Máe Sævarsson - har naturligvis vært forskånet fra lagkameratens herjinger. Men på lørdag møtes trolig de tre Brann-spillerne som motstandere for første gang.

I utgangspunktet bør det være musikk i ørene til landslagssjef Egil «Drillo» Olsen:

• Brann-forsvaret har vært blant de mer gavmilde i Tippeligaen denne sesongen. 37 baklengsmål på 23 seriekamper er verre enn bunnlag som Fredrikstad og Strømsgodset.

• Erik Huseklepp har 11 scoringer og 11 målgivende på 23 kamper. Ingen spillere har flere målpoeng.

Møtes sjelden på trening

 Men Huseklepp tør ikke love en svimmel Sigurdsson dersom Drillo gir ham fornyet tillit på topp med John Carew på lørdag.   

- Vi har spilt veldig lite mot hverandre på trening, faktisk, så jeg har ikke møtt ham så mye ennå, sier Huseklepp til Dagbladet.

- Men du har ikke de store problemene med å drible ham?

- Han er god én mot én defensivt. Vi får se hvordan det går på lørdag.

- Har han lovet å sparke deg litt?

- Nei, han sa ikke noe til meg om det. Det kan hende han har sagt det til andre folk. Han er hurtig, men det er jeg også.

- Hvilke svakheter har han?

- Han er klart best i det defensive spillet, selvsagt. Mer enn det kan jeg ikke røpe, sier Huseklepp.

Fifty-fifty

Sigurdssons svakheter er imidlertid ikke spesielt ukjent i Fotball-Norge. Brann-stopperen er hurtig og sterk - men har med sin begrensede teknikk en tendens til å gjøre uforklarlige blundere.

- Hvordan går det på Brann-treningene de gangene dere spiller mot hverandre?

- Det går begge veier. Han har av og til taket på meg, jeg har av og til taket på ham. Det er fifty-fifty, sier Huseklepp. Som likevel har en mistanke om hva som venter dersom han slår en tunnel på lagkompisen.

- Da sparker han meg bare ned. Sånn er det!

Nekter å være skuffet

Huseklepps herjinger i Tippeligaen i år har utløst en flom av spekulasjoner om utenlandske interessenter - men da overgangsvinduet stengte hadde ikke et eneste bud tikket inn på faksmaskinen til Roald Bruun-Hansen.

Men han nekter for at det er en nedtur å måtte bli værende i Brann.

- Neida. Jeg trives godt i Bergen, det er der jeg fra. Jeg gidder ikke å være skuffet over noe som helst. Jeg skal bare fokusere på å være god resten av sesongen for Brann.

- Hvor nært har du egentlig vært å reise utenlands?

- Det har ikke vært noen konkrete bud. Det er det jeg forholder meg til, sier Huseklepp.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media