Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir spesielt å reise uten Peter

Bøkko og Haugli til Canada i formiddag, med nye sjefer.

NYE KOSTER: Peter Mueller er ikke lenger sjefen til Håvard Bøkko og Maren Haugli. Når skøytelandslaget i dag setter kursen mot Calgary er det med Jarle Pedersen og Johann Olav Koss i førersetet.
Foto Nina Hansen  / Dagbladet
NYE KOSTER: Peter Mueller er ikke lenger sjefen til Håvard Bøkko og Maren Haugli. Når skøytelandslaget i dag setter kursen mot Calgary er det med Jarle Pedersen og Johann Olav Koss i førersetet. Foto Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

||| GARDERMOEN (Dagbladet): I formiddag reiser det norske skøytelandslaget fra Gardermoen til OL-forberedelser i Canada. Uten Peter Mueller.

- Jeg håper det blir bra, men det blir spesielt å reise uten Peter. Jeg har vært med ham på tur siden jeg var gutteløper, det er veldig lenge siden jeg har byttet trener, sier Håvard Bøkko til Dagbladet.

Fram mot OL styres Bøkko og co av Jarle Pedersen og Johann Olav Koss. Norges største skøytehåp tror han kan lære mye av den gamle OL-mesteren.

- Jeg så skøyteløpene fra OL på Lillehammer på TV. Jeg husker jeg så på 10 000-meteren, da ble han et forbilde for meg med en gang, sier Bøkko, som var syv år den gangen Koss satte sine verdensrekorder og tok sine suverene gull.

- Han har sikkert mye å lære bort mentalt, og han har sikkert noe å lære bort på det fysiske også, selv om det er en stund siden han gikk sist, sier Bøkko, som møtte Koss i går kveld.

Tøft for Haugli
Også Maren Haugli reiser med skøytelandslaget til Canada i dag. Haugli har hatt strevsomme uker, som startet med avsløringene om rapporteringen av Mueller, og fortsatte med hets og stenging av hennes personlige nettside.

- Det har vært tøft. Det er mange forskjellige meninger, men det var så mange diskusjoner som ikke siden var ment for, forklarer Haugli.

Nå går det bedre. Sist helg gjorde Haugli det godt i stevnet på Hamar, og det tar hun som et tegn på at hun fortsatt står oppreist.

- Jeg beviste for meg selv allerede forrige helg at jeg klarte å holde hodet kaldt. Det var en stor seier for meg, å vise at jeg kunne mestre slike situasjoner.

- Dette har jo ikke vært noe ålreit.

Vurderer landslagsretur
Maren Haugli ser positivt på at Johann Olav Koss kommer inn i landslagstrenerteamet sammen med Jarle Pedersen, og mener Koss har spesialkompetanse når det gjelder å takle press.

- Jeg tror hans erfaring kommer godt med. Det er knapt noe som har så stor interesse som OL på hjemmebane, og han leverte på Lillehammer som storfavoritt. Han har helt sikkert mye å bidra med og kan få det beste ut av alle, sier hun.

Nå vurderer hun og broren Sverre å komme tilbake på landslaget.

- Først må vi snakke med Jarle og Johan. Men det er ingen tidslimit for når vi skal ta en avgjørelse, sier Maren Haugli.

TØFT: Maren Haugli har måttet tåle mye hets i kjølvannet av rapporteringen av Mueller.
Foto Nina Hansen  / Dagbladet
TØFT: Maren Haugli har måttet tåle mye hets i kjølvannet av rapporteringen av Mueller. Foto Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media