Blir sponset for å spille VM

Vålerenga-senteren Øystein Olsen (35) er så viktig for ishockeylandslaget at det har ordnet sponsor som gjør det mulig for ham å være med i VM.

HAMAR (Dagbladet): - Øystein er en type vi trenger i kampen om opprykk til A-pulja. Særlig mot Hviterussland blir han god å ha. Han er sterk og tøff, har arbeidsmoral og blir en viktig spiller i VM, sier assisterende landslagstrener Knut J. Stubdal til Dagbladet.

Får 30000

En av hovedsponsorene for landslaget sponser den kampvillige Vålerenga-veteranen den måneden han er borte fra jobben.

Uten avtalen hadde ikke Øystein Olsen vært med i VM på Jordal 12. til 18. april.

- For meg er det en forutsetning at jeg ikke taper inntekter på å være landslagsspiller. Mobildata betaler lønna mi på 30000 kroner i én måned. Det betyr at jeg slipper å låne for å betale regningene, sier Øystein Olsen til Dagbladet.

- To favoritter

I går ble han tatt ut til firenasjonersturneringa på Gjøvik 6., 7. og 8. februar mot A-nasjonene Frankrike, Latvia og Danmark. En drøy måned seinere er det VM på Jordal, hvor bare vinneren av Nederland, Storbritannia, Ungarn, Belgia og Hviterussland rykker opp i A-pulja.

- Sist jeg spilte på landslaget, var i VM-kvalifiseringen i Nederland mot England i 1999. Halvveis til 70 er jeg klar for comeback. Opprykkskampen i VM kommer til å stå mellom Norge og Hviterussland. Noe annet vil overraske meg, sier Øystein Olsen.

På Hamar i går kveld så det bra ut for laget hans helt til sisteperioden. Da scoret Storhamar to ganger og reddet spenningen i serien. Avstanden til Vålerenga ble kuttet ned til fem poeng.

- Det har gått litt opp og ned for oss i det siste. I går skulle vi avgjort kampen i midtperioden. Men Storhamar-gjengen har et stort hjerte og kom tilbake. Likevel tror jeg vi drar i land seriemesterskapet. Jo mer vi blir stilt mot veggen, desto bedre blir vi, sier Øystein Olsen etter ettmålstapet.

Deler æren

Joakim Persson avgjorde kampen for Storhamar. Etterpå trodde han nesten ikke det var sant at han var blitt matchvinner.

- I begynnelsen av sesongen scoret jeg i nesten hver kamp. Før seiersmålet i går hadde jeg ikke scoret på et titalls kamper. Æren deler jeg med Knut Henrik Spets. Han gjorde hele forarbeidet, slik at jeg hadde tomt bur. Det var det ikke mulig å misse, sier Joakim Persson til Dagbladet.

Viktig seier

Storhamar-trener Petter Salsten roste spillerne sine etter seieren:

- Den var viktig, både for serien og selvtilliten. Selv om det var små marginer hele veien, synes jeg vi vant fortjent. Med sju kamper igjen, kan vi fortsatt gå forbi Vålerenga. Men vi har ikke råd til å feile. For å bli seriemester må vi vinne resten av kampene, sier Storhamar-trener Petter Salsten.

FLYR MOT VM: Vålerengas Øystein Olsen i svevet, etter en tackling av Storhamars Mattias Livf. Olsen får nå spesialstøtte for å kunne stille på landslaget.