Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blir stemplet som «byløver»

Topptrener-sjef Vidar Davidsen mener fire-fem av Vålerenga-spillerne bør bli mindre «byløver» og mer proffe fotballspillere.

ULLEVAAL (Dagbladet): Den tidligere VIF- og Lyn-treneren så ikke den regjerende seriemesterens tannløse seriepremiere mot Odd i går kveld. Men før kampen var han klar på hva Vålerenga må bli bedre på i årets sesong.

«Kritisk for Vålerenga er at de får i gang et kollektivt angrepsspill, at de får i gang en spiller som putter minst 15 mål, at \'stjernene\' tar tak, at 4-5 av spillerne blir mindre \'byløver\' og mer proffe fotballspillere»..., skrev Davidsen i et e-postintervju på Vålerenga-supporternes hjemmeside, vpn.no, sist uke.

-  Liten klan

Davidsen, som er leder for topptrenerkomiteen i Norges Fotballforbund, mener det finnes Vålerenga-spillere som har fått et rykte på seg for å fly mye på byen.

-  De aller fleste spillerne er gutter som trener og gjør slik de skal, men det er en «liten klan» som har fått et rykte om å fly på byen. Og det er ikke så greit, sier Davidsen til Dagbladet

-  Dette er et rykte som går i og rundt Vålerenga-miljøet. Hvis jeg tar feil, så er det hyggelig, men jeg er ikke så sikker på at jeg tar feil, sier den tidligere VIF-treneren som ikke ønsker å navngi spillerne.

-  Dette får stå for hans regning. Jeg har ingen kommentar, sier trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Vålerenga-veteran Freddy dos Santos skjønner ikke hva Davidsen snakker om.

 LITE MESTERLIG:  Topptrener-sjef Vidar Davidsen mener det finnes Vålerenga-spillere som er for mye på by\'n, og det er ikke så greit, sier Davidsen til Dagbladet. Foto: FRANK KARLSEN
LITE MESTERLIG: Topptrener-sjef Vidar Davidsen mener det finnes Vålerenga-spillere som er for mye på by\'n, og det er ikke så greit, sier Davidsen til Dagbladet. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

-  Jeg har møtt Davidsen. Og jeg vet ikke hvor mye han er på byen. Men jeg har aldri truffet ham der. Poenget er at vi er mennesker som lever av kroppene våre, og vi kan ikke drive å fly på byen. Jeg skjønner ikke hvorfor han sier dette. Han har ikke noe med dette å gjøre, og jeg tviler på at han har noe kjennskap til hva vi driver på med, sier dos Santos til Dagbladet.

-  Vi har klare regler, og det har ikke vært brudd på noen av disse, påpeker dos Santos.

-  Under lavmål

Vålerenga ble stanset av et lavtliggende og klokt Odd-lag i går. Og en ting Davidsen kan ha rett i er at VIF bør få i gang et kollektivt angrepsspill. Daniel Fredheim Holms heading i 1. omgang var lagets eneste klare målsjanse.

-  Vi klynger oss for mye. Men vi hever oss fra 1. omgang. Den var under lavmål. 2. omgang var under pari, mener Kjetil Rekdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media