Blir tøff av boksing mot gutter

Cecilia Brækhus svarte deg.

(Dagbladet.no): Cecilia Brækhus (25) er Norges eneste kvinnelige proffbokser og spås en stor framtid av Steffen Tangstad og Thomas Hansvoll. Don King liker også bergensjenta, den tidligere Tyson-promoteren har bedt om videopptak.

Lørdag kveld vant hun proffdebuten i Basel. Slåss har hun gjort lenge, men dette var første boksekamp uten hjelm.

- Jeg har bokset i tre år, men jeg har holdt på med kickboksing siden jeg var 14, sier Cecilia til Dagbladet.no.

Hun fikk alle dommerstemmene mot kroatiske Ksenija Koprek i proffdebuten. Hun tror det blir verre i de neste kampene.

Må tåle slag

- Det var skikkelig spennende lørdag, og veldig gøy å vinne. Kampene blir tøffere jo lenger du kommer. Jeg er veldig, veldig fornøyd med debuten. Ambisjonene er bare å fortsette å vinne.

Det gjør ingenting om seirene koster fulltreffere mot kropp og ansikt.

- Jeg tenker ikke på det i det hele tatt, jeg vil bare bli en bedre bokser. Om jeg får meg et slag eller to i ansiktet, så får det bare være.

VANT I DEBUTEN LØRDAG: Cecilia Brækhus vant sin første proffkamp lørdag. Møtet med den kroatiske jenta gikk over fire runder. Foto: Scanpix/Ap
VANT I DEBUTEN LØRDAG: Cecilia Brækhus vant sin første proffkamp lørdag. Møtet med den kroatiske jenta gikk over fire runder. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Hun bor i Bergen, men trener mye i Trøndelag. Hun droppet et stevne i Sverige til helgen, og håper å få gå i ringen i løpet av et par måneder.

- Mest sannsynlig blir neste kamp i Tyskland i mars. Det er ikke 100 prosent sikkert ennå, men det er sannsynlig.

Amatørfakter

Om framtidsplanene sier Helge Wærøy, Brækhus\' trener, at hun ikke skal i ringen igjen før de er sikre på at hun har gjort framskritt i forhold til debuten.

- Motstanden blir jo tøffere fra kamp til kamp. Selv om debuten var bra, er det noen amatørfakter vi må bli kvitt. Foreløpig er det litt for mye hopping og spretting, og i proffboksing kreves det mer kynisme. Blant proffene handler det som regel om én eneste ting: å få motstanderen til å ligge med skotuppene i været, sier Wærøy til Dagbladet.no.

Brækhus gleder seg til neste nevekamp. Selv om oppkjøringen er beinhard, med løping, skyggeboksing, sparring, styrketrening og slag på sekk. Opptil to økter kjøres hver dag før kamp.

Sterk og utholdende

- Ja, er du gal? Det blir skikkelig gøy. Jeg starter igjen med hardtreningen ganske kjapt. Boksing er veldig allsidig, du skal være sterk, ha god teknikk og mye utholdenhet. Og så må du trene mentalt, så du ikke stivner i ringen.

Blir tøff av boksing mot gutter

Sparringen tar hun mot gutta. Det må bli sånn.

- Jeg bokser mot de andre proffguttene på trening. Jeg blir tøff av det. Det er dessverre ikke andre jenter i Norge jeg kan sparre mot. Håper det blir flere framover, sier Cecilia.

Hvorfor begynte Cecilia med kampsport? Er hun lei seg for at Ali-datter Laila er i en annen vektklasse? Hvor langt har hun fram til verdens beste i lett weltervekt? Ønsker hun seg til Don Kings stall?

FORNØYD MED DEBUTEN: Bergensjenta synes det var rart å bokse uten hjelm, dessuten var tempoet høyere.
TO ØKTER OM DAGEN: Brækhus trener ekstremt hardt før kamper.