Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir tøft å henge på oss

Hyller spillerne etter fantomopphentingen.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Rosenborg 3-3. Det virket så bekmørkt for Rosenborg. Robert Koren hadde nettopp banket inn 3-1 til LSK mot spillets gang, og med bare 20 minutter igjen å spille trengte RBK et mirakel for å slå tilbake.

Mirakelet het Roar Strand. Han følte et av målene var hans skyld - og rettet opp til gagns.

- Det kjennes veldig godt å få med seg ett  poeng, sier en glad Strand etter kampslutt.

Strand har for vane å score i serieåpningen, og gjorde det både mot Brann i 2004 og Aalesund i 2005.

Og etter at Frode Johnsen først hadde tent håpet da han reduserte til 2-3 åtte minutter før full tid, var det tid for Strand-show. På et av sine mange løp dukket han opp på et innlegg og stupheadet ballen i mål til ekstatisk jubel fra RBK-fansen.

Dermed endte storoppgjøret 3-3 - og det skal faktisk Lillestrøm være mest fornøyd med alt tatt i betraktning.

Per-Mathias Høgmo mener Rosenborg viste stor lagmoral ved å hente opp en tomålsledelse de siste åtte minuttene.

- Vi har vist i hele vinter at vi kan score mye mål. Det var viktig for oss å vise mental styrke, og at vi ikke lar oss plukke på nesen, sier Høgmo til Dagbladet.no.

HELT:Roar Strand reddet et fortjent poeng for RBK. Foto:SCANPIX
HELT:Roar Strand reddet et fortjent poeng for RBK. Foto:SCANPIX Vis mer

- Hvor mye bedre enn dette blir dere utover i sesongen?

- Når banene blir bedre, og vi har alle spillere tilgjengelig...da skal det bli tøft å henge med oss, sier RBK-treneren og hyller samtidig spillerne sine for en imponerende opphenting.

- Det gutta gjorde i dag imponerer meg. Vi skaper enormt på et så gjerrig lag som Lillestrøm. Alt i alt var det jo et stormløp - og vi viser stort reportoar.

LSK åpnet best

Bare fire minutter var spilt da Lillestrøm fikk dagens første corner. Frode Kippe - Lillestrøms kanskje beste hodespiller - fikk stå temmelig uforstyrret på fem meter. Sånt gjør man sjelden ustraffet.

Kippe takket og bukket og nikket kontant i mål - og Lillestrøm hadde fått en åpning på kampen de bare kunne drømme om.

Det skulle bli enda bedre.

12 minutter senere åpnet Oliver Occean scoringskontoen i Tippeligaen. Kanadieren headet inn 2-0 på en ny corner, og de mest optimistiske LSK-supporterne øynet tidenes ydmykelse av Rosenborg.

- Blir tøft å henge på oss

Høgmo betegner de to første baklengsmålene som et rent arbeidsuhell.

- Vi har vel omtrent ikke sluppet inn et eneste dødballmål i hele vinter før dette. Det skal ikke gjenta seg, lover han. 

For trønderne var overhodet ikke med på notene de første 20 minuttene. De virket nesten handlingslammede, og blottet for selvtillit. Så, ut av nesten ingenting - kom reduseringen.

Denne gang var det Lillestrøms tur til slurve med markeringen på corner. Miika Koppinen dukket opp på bakerste stolpe og ga trønderne nytt håp.

RBK-press

For etter scoringen ble kampen snudd på hodet. Nå var det Rosenborg som dominerte - og bare uflaks hindret dem i å få en velfortjent utlikning til pause. Både Helstad og Storflor hadde fete tilbud, men LSK ledet 2-1 til pause.

Rosenborg fortsatte der de slapp etter pause - med et stort trykk mot Lillestrøms mål. Likevel manglet det nesten alltid litt på den siste pasningen, eller det sto det en LSK-fot i veien.

Etter 63. minutter fikk endelig Helstad sjansen han hadde ventet på. På et glitrende gjennomspill fra Storflor kom han alene med Müller, men LSK-keeperen kom tett oppi Helstad og gjorde vinkelen liten.

I stedet gikk det slik det ofte går når et lag presser. Ut av absolutt ingenting sendte Robert Koren av gårde en kanon fra 20 meter. Ballen fikk en underlig bue og dalte vakkert i mål bak Hirshfeld.

Jokere på topp

Høgmo kastet inn Steffen Iversen og Alexander Tettey det siste kvarteret i en desperat jakt på utligning - og gamblingen lyktes.

Først headet Frode Johnsen inn 2-3 på et perfekt Dorsin-frispark ni minutter før full tid. Bare fire minutter senere stupheadet Roar Strand inn utligningen - og et fantastisk comeback var et faktum.

Frode Kippe var ikke overrasket over at trønderne kom tilbake:

- Det var et tidsspørsmål før de ville score på slutten der. Det er ikke noen unnskyldning at vi var slitne i beina etter Royal League-finalen, sier han til Dagbladet.no

Og Uwe Rösler var litt mindre blid. Tyskeren sa til TV 2 etter kampen at LSK ikke har RBKs sterke benk.

Til Dagbladet.no legger han til at LSK ikke hadde nok høye spillere mot slutten.

- Vi hadde ikke høye nok spillere, og ikke friske nok bein. Folk lever i fortida når de sier vi har et lag med store og høye spillere. Vi hadde trengt mer høyde, sier Rösler.

- Ville dere vunnet om ikke dere hadde spilt Royal League-finale?

- Det blir hypotetisk å svare på. Men normalt skal vi klare å forsvare en tomålsledelse uansett.

- Men jeg er stolt av spillerne mine. De første 20 minuttene er det beste jeg har sett av Lillestrøm mot et topplag, sier han.

Din kommentar: Så du kampen? Hvem imponerte mest av topplagene?

<B>I GANG:</B> Her jubler Torstein Helstad for 2-1 reduseringen. Det endte 3-3 i et fyrverkeri av en kamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling