-  Blir uslåelig

Magnus Moan imponerte i langrennssporet og gikk seg opp fra en 26. til en tredjeplass i gårsdagens verdenscuprenn i Oberhof i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dermed er Moan nummer to sammenlagt i verdenscupen i kombinert.

-  Dagen alt i alt er for dårlig, men jeg er fornøyd med det jeg presterte i sporet. Jeg følte meg sterk, og jeg gjorde hele løpet aleine, sier Moan til Dagbladet.

Det begynte dårlig for nordmannen, som etter første hoppomgang, lå helt nede på en 35. plass. I andre omgang hoppet han seg opp til en 26. plass, og startet 2.44 minutter etter lederen, japanske Daito Takahashi.

Uslåelig

-  Jeg må bli bedre på hoppinga, lære å konsentrere meg bare om hoppet. Jeg har langrenn i blodet, og stemmer det i bakken, er jeg uslåelig, konstaterer han.I går var 22-åringen 1.14 minutter bak finske Hannu Manninen i mål. Manninen tok dermed sin fjerde verdenscupseier for sesongen, og leder verdenscupen sammenlagt, 169 poeng foran Moan.

-  Jeg har startet bra i år, og jeg viste i Ramsau at det er mulig å slå Hannu. Hadde jeg gjort det bedre i bakken i dag, hadde jeg kanskje startet likt som han (han startet som nummer 18 journ. anm.), og da er jeg overbevist om at jeg ville vært med å kjempe om førsteplassen, forklarer han.

Lover OL-medalje

Moan avsluttet forrige sesong bra, og han har tatt med seg det han lærte inn i den nye sesongen.

PÅ PALLEN: Grunnet dårlig hopping måtte Magnus Moan (t.h.) nøye seg med tredjeplassen i Oberhof i går. Verdenscupleder finske Hannu Manninen spurtslo tyske Ronny Ackermann.
PÅ PALLEN: Grunnet dårlig hopping måtte Magnus Moan (t.h.) nøye seg med tredjeplassen i Oberhof i går. Verdenscupleder finske Hannu Manninen spurtslo tyske Ronny Ackermann. Vis mer

-  I fjor ble jeg nummer fem sammenlagt i verdenscupen, jeg vil i hvertfall ikke gjøre det dårligere i år.

Det er litt over en måned til Trondheimsgutten skal delta i sitt første OL, men det er noe han prøver å tenke så lite som mulig på.

-  Nå skal jeg ta det trinn for trinn og jobbe hardt med hoppinga. Det er kanskje veldig kjedelig sagt, men jeg har egentlig ingen målsettinger for OL. Men jeg vet jeg kommer på pallen, om jeg gjør det greit i bakken, sier Magnus Moan til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer