Blir utestengt etter å ha slått ned RBK-kamerat

Rosenborg straffer Abdou Razack Traoré.

(Dagbladet.no) I går ble Øyvind Storflor slått ned på Rosenborg-treninga av Abdou Razack Traoré. Ivorianeren ble deretter dyttet av banen og RBK-ledelsen gikk i et krisemøtet.

De sa at slik oppførsel ikke tolereres - og at det ville få konsekvenser.

I dag fikk Traoré straffen sin.

- Som vi tidligere har sagt ser vi veldig alvorlig på dette, og ønsker å signalisere at dette ikke er akseptabelt verken på trening eller i kamp, sier Erik Hoftun til RBK.no.

Traoré får to kampers karantene og blir dermed ikke med mot Lillestrøm og Bodø/Glimt.

- Unnskyld

19-åringen beklaget oppførselen sin etter treninga, men han slapp likevel ikke unna straff.

- Jeg kan ikke si hvorfor jeg gjorde det. Noen ganger skjer dumme ting. Men jeg vil si unnskyld til alle, jeg beklager overfor hele laget. Jeg gjorde en feil, sa Traoré til Dagbladet.no etter treninga i går.

ANGRENDE: Abdou Razack Traoré holder opp hånda, som et tegn på at han er lei seg for at han slo ned Øyvind Storflor på dagens Rosenborg-trening. - Det betyr at jeg er lei meg for det som skjedde, sa han til Dagbladet.no i går. Foto: TRYM OUST SONSTAD
ANGRENDE: Abdou Razack Traoré holder opp hånda, som et tegn på at han er lei seg for at han slo ned Øyvind Storflor på dagens Rosenborg-trening. - Det betyr at jeg er lei meg for det som skjedde, sa han til Dagbladet.no i går. Foto: TRYM OUST SONSTAD Vis mer

Bråket startet da Storflor satte inn en hard takling på Traoré. Sistnevnte reagerte voldsomt - og svarte med et bokseslag i hodet på lagkameraten.

Storflor gikk rett i bakken, før han etter hvert ble stablet på beina av rystede lagkamerater. Traoré ble sendt i dusjen etter episoden. Etter hvert ble Storflor hjulpet i garderoben av keeper Rune Almenning Jarstein.

- Etter en takling oppsto det håndgemeng, og slag kan vi selvfølgelig ikke akseptere. Jeg har ikke opplevd slagsmål på trening før, selv om jeg selvsagt har opplevd krangling og brusing med fjørene, sa assistenttrener Trond Henriken til Dagbladet.no i går.

RBK-trener Erik Hamrén var ikke selv til stede på treningsfeltet, men varslet allerede i går ettermiddag at dette ville få konsekvenser for Traoré.

- Det kan være flere forklaringer. Ingen av dem har spilt særlig mye i år, det er nok også private forklaringer som jeg ikke vil gå inn på. Men det var ærlig ment da de klemte hverandre etter å ha bedt om unnskyldning, sa Hamrén.

Ikke første gang

Også i fjor var Storflor en av hovedpersonene i en heftig krangel på treningsfeltet. Steffen Iversen reagerte med sinne på en albue, og svarte med å legge Storflor i bakken.

Sistnevnte spratt opp og fulgte etter toppscoreren, hvorpå de ble stående og knuffe på hverandre. Basketaket ble ikke avsluttet før Alexander Tettey, Didier Ya Konan og Roar Strand gikk imellom.

Blir utestengt etter å ha slått ned RBK-kamerat

I 2005 var det de to legene - Fredrik Winsnes og Espen Johnsen - som ble litt for heite i topplokket. Under en spillsekvens stoppet Winsnes plutselig opp, gikk de fem meterne bort til Espen Johnsen, og fløy i strupen på keeperen. De to stjernene ga seg ikke før lagkamerater klarte å skille dem.

- Vi var venner etter fem sekunder igjen, bedyret begge to overfor Dagbladet.