Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lørdag starter årets GET-liga:

- Blir Vålerenga topp fire, er det tidenes prestasjon

Og vil Stavanger Oilers bli dyttet ned fra tronen?

TVILER PÅ GOD VÅLERENGA-SESONG: Anders Blegeberg tror ikke Vålerenga blir blant de fem beste lagene. Og skulle Roy Johansen klare å lede laget til topp fire, vil det ifølge Blegeberg være tidenes prestasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TVILER PÅ GOD VÅLERENGA-SESONG: Anders Blegeberg tror ikke Vålerenga blir blant de fem beste lagene. Og skulle Roy Johansen klare å lede laget til topp fire, vil det ifølge Blegeberg være tidenes prestasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • GET-ligastart, lørdag 10. september: Sparta Sarpsborg - Stjernen Elite 16.00. Storhamar - Vålerenga 18.00

(Dagbladet): Årets GET-ligastart er bare timer unna. Trenerne selv har troa på Stavanger Oilers - som de seneste årene har vært suverene.

Troa på Oilers, det har ikke hockeykommentator på Eurosport Norge, Anders Blegeberg, som også er sportssjef ved WANG Toppidrett i Oslo.

På sitt tabelltips, rager nemlig Lørenskog over Oilers. Og det er ikke uten grunn.

- Lørenskog-trener Kenneth Larsen vil utvikle de lokale, unge spillerne med gode importer. Spillere som Grønstad, Sebastian Johansen, Max Ponomarenko og ikke mins supertalentet Magnus Brekke Henriksen vil hjelpe laget, sier Blegeberg til Dagbladet.

- Kan bli tidenes prestasjon

Grunnen til at Blegeberg ikke har helt troa på Oilers i år, er at de ikke har like bra importer i år som tidligere.

- Men de har en spennende norsk stamme med Eirik Salsten som årets utropstegn. Han var god i landslagskampen mot Østerrike nylig, men også i OL-kvaliken og i Champions League for Oilers.

Bak Lørenskog og Oilers, tror Blegeberg Frisk, Storhamar og Sparta er de neste lagene på lista.

På sjetteplass tipper han Vålerenga.

- Roy (Johansen, journ.anm.) har jo innført en bra treningshverdag for spillerne. Etter jul kan denne investeringen komme til gode i GET-ligaen. Jeg tror at om de skulle ende på topp fire-plassering, vil det være tidenes prestasjon av Roy. Nå bygger han en spennende, norsk stamme til nye Jordal er klar i 2018.

GULL-LAG: Stavanger Oilers har vært suverene de seneste årene. Her etter å ha sikret NM-gullet mot Lørenskog - i Lørenskog ishall - tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GULL-LAG: Stavanger Oilers har vært suverene de seneste årene. Her etter å ha sikret NM-gullet mot Lørenskog - i Lørenskog ishall - tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Blegeberg tror årets liga kan bli tredelt. Øverst er Lørenskog, Oilers, Frisk, Storhamar og Sparta. Så følger Vålerenga, Stjernen, Lillehammer og Manglerud Star, før Kongsvinger helt nederst.

- Vil slite med å nå sluttspillet

Ifjor sleit Lillehammer og måtte kjempe for å unngå nedrykk, men i år er det et par ting som gjør at Blegeberg tror laget vil gjøre det bedre.

- De har flere gode importer i år. Troy Rutkowski kan bli bra. Vi kan nok forvente en bedre sesong av veteranen Dag Morten Wehn også, i tillegg til Stian Kaltrud Nystuen, som bør ta flere steg denne sesongen, sier Blegeberg.

- Kongsvinger har fått en proff trener i Janne Saavalainen, men de vil nok slite med å nå sluttspillet.

TROR PÅ LØRENSKOG: Anders Blegeberg tror Kenneth Larsens Lørenskog kan ta over tronen i år. Her med da 17 år gamle Mathis Olimb da han var trener for Manglerud Star. FOTO: Erik Berglund
TROR PÅ LØRENSKOG: Anders Blegeberg tror Kenneth Larsens Lørenskog kan ta over tronen i år. Her med da 17 år gamle Mathis Olimb da han var trener for Manglerud Star. FOTO: Erik Berglund Vis mer

- Vanskelig å spå utfallet av Oilers' trenerbytte

Tidligere hockeyspiller, nå hockeykommentator for TV 2, Bjørn Erevik, har omtrent det samme tabelltipset som Blegeberg.

HAR TROA PÅ OILERS: Tross trenerbyttet, setter kommentator Bjørn Erevik Stavanger-laget på førsteplass når han tipper utfallet av årets sesong. FOTO: NTB Scanpix
HAR TROA PÅ OILERS: Tross trenerbyttet, setter kommentator Bjørn Erevik Stavanger-laget på førsteplass når han tipper utfallet av årets sesong. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Eneste forskjellen er at han tror Oilers også i år tar seriegull, foran Lørenskog.

- Jeg er enig med trenerne at det kan bli en jevn sesong. Trenerbyttet i Oilers er det vanskelig å spå utfallet av, og i midtsjiktet er det veldig jevnt, sier Erevik til Dagbladet.

At Frisk/Asker kan kjempe om topp tre, har han svært stor tro på.

- Men de er avhengige av at Dahlberg leverer også i playoff. De har to utlendingsplasser tilgjengelig, og jeg har lest at i hvert fall én av disse skal fylles i nær framtid.

Hamar-folket kan få positive opplevelser

I motsetning til Blegeberg, bruker ikke Erevik ordene «tidenes prestasjon» dersom Vålerenga skulle bli topp fire.

- Dersom Søberg leverer igjen, kan de komme nærme topp fire. Men jeg tror Vålerenga får det tøft. De er muligens enda litt svekket fra ifjor, men de kommer til å være meget godt trent under Roy Johansen, sier Erevik.

Han tror Hamar-folket kan få gode opplevelser denne sesongen etter trenerbyttet.

- Sjur Robert Nilsen har en litt annen struktur enn Smirnov. Det kan gi positive opplevelser, men med mer risiko og offensivt trykk, følger også flere sjanser i mot.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!