- Blir vanskelig å hente Alonso

Real Madrid erkjenner.

HØYT VERDSATT:Real Madrid har hatt Xabi Alonso høyt på sin lange ønskeliste, men innser nå at Liverpools motvillighet til å selge kan bli vanskelig å komme forbi.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
HØYT VERDSATT:Real Madrid har hatt Xabi Alonso høyt på sin lange ønskeliste, men innser nå at Liverpools motvillighet til å selge kan bli vanskelig å komme forbi.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

||| (Dagbladet.no): Real Madrids sportsdirektør Jorge Valdano erkjenner at det blir vanskelig å hente Xabi Alonso til den spanske hovedstaden mot Liverpools vilje.

Alonso har vært gjenstand for massive overgangsspekulasjoner i over et år, og den pengeslengende Real-presidenten Florentino Perez har utpekt midtbaneeleganten til et av hovedmålene for sommerens shoppingfest.

Søndag kom imidlertid Liverpool med en pressemelding, der de ba interesserte klubber holde seg unna Alonso og Javier Mascherano. Det har fått Real Madrid til å innse et mulig nederlag.

- Det er alltid komplisert å kjøpe spillere, selv om det kanskje ikke virket sånn når vi raskt hentet inn Cristiano Ronaldo og Kaká. Når det gjelder Xabi Alonso, kom Liverpool med en melding på søndag, og det virker som om de ikke vil selge ham. Derfor vil det bli vanskelig for ham å ende opp hos oss, sier Jorge Valdano ifølge Sky Sports.

- Jeg har alltid likt ham, helt siden min første periode i Real Madrid. Jeg jobbet hardt for å hente ham for noen år siden, vi møtte også Real Sociedad, men da jeg forsvant ble avtalen nedprioritert, sier sportsdirektøren.

Liverpool uinteressert i byttehandel
Liverpools melding om salgsspekulasjonene rundt Alonso og Mascherano i helga så ut til å være kontant avvisende, men det er vanskelig å avvise noe som helst i denne sesongens overgangsklima.

- Til tross for gjentatt mediespekulasjon rundt framtiden til Xabi Alonso og Javier Mascherano, har Liverpool ikke mottatt noen offisiell henvendelse eller tilbud fra noen klubber med tanke på disse spillerne, het det på klubbens hjemmesider.

- Ingen av dem er til salgs, og i forlengelsen av det: Liverpool har ingen interesse i den lange lista med spanske spillere som har blitt koblet til Anfield som del av en eventuell avtale, sto det videre.

Vil ikke fortsette innkjøpstempoet
Real Madrid har satt i gang en voldsom innkjøpsrunde med storsigneringene Ronaldo og Kaká, noe som også har medført kritikk fra klubbens rivaler i inn og utland. Mange har spurt seg hvordan Real Madrid kan ha råd til å øse ut rekordbeløp på overgangsmarkedet, ettersom klubbens styrtrike president Florentino Perez ikke kan bidra med private midler.

Tidligere i dag ble det kjent at spanske finanskonsern og banker kan ha gitt klubben lån til store spillerkjøp.

Sportsdirektør Jorge Valdano avviser kritikken.

- Det er snakk om så gode spillere at det irriterer meg at andre for oss til å snakke om økonomi - dette vil få en utrolig effekt, sier han.

- Engelsk og italiensk fotball ser ut til å være rammet av fattigdom. Disse kjøpene vil komme hele La Liga til gode, og er kjøp man aksepterer fordi de er en del av klubbens strategi. Men det er snakk om en langtidsstrategi, som har startet i en fart som ikke er mulig å opprettholde, fastslår Valdano.

Kaká og Cristiano Ronaldo kommer til å koste Real Madrid over 1,4 milliarder kroner.