- Blir vanskelig å lure seg unna nå

Bjørndalen-trener skal piske LSK-gutta.

(Dagbladet.no): Like etter at Tom Nordlie ledet sin første LSK-trening kondis-testet han spillerne med den beryktede «Nordlie-testen». Resultatet var nedslående, og førte til at Nordlie erstattet en av de ukentlige fotballøktene med en ren fysisk økt .

Samtidig har han knyttet til seg mannen som var Ole Einar Bjørndalens sjef under Salt Lake City-OL i 2002 - Erlend Slokvik.

- Det er ganske profesjonelt nå, neste uke kan vi se på en PC hvilket pulsnivå spillerne ligger på underveis i treninga, og får dermed styrt intensiteten mer riktig. Uten at jeg mistenker noen for å lure seg unna, skal det bli veldig vanskelig nå, sier Nordlie til Dagbladet.no og humrer godt.

Får stikk i finger\'n

Han føler seg trygg på at det meste av det han har gjort tidligere har vært riktig, men mener det er en stort fortrinn å få Slokvik som fysisk trener for laget.

- Før har det vært mer gjetting og føling, selv om mye av det har vært riktig. Nå har vi en mann som kan ta laktattester (melkesyre) av spillerne. Mot Skeid (fredag, 3-0-seier) fikk de som blei bytta ut et stikk i finger\'n med en gang, forteller Nordlie.

- Er du fortsatt misfornøyd med formen til spillerne?

- De var ikke dårlig trent, men for dårlig i forhold til sånn jeg ønsker å ha det. Nå har vi seks fotballøkter og fire rent fysiske økter i uka, og den fysiske biten har Erlend Slokvik ansvaret for. To økter er løping, og to er på sykkel. Løpskrafte kommer seg for hver dag som går, sier han.

INGEN DANS PÅ ROSER: Det blir tøft å være Lillestrøm-spiller i vinter. Tom Nordlie har gitt Ole Einar Bjørndalens tidligere trener ansvaret for den fysiske biten. Fredag vant LSK 3-0 over Skeid i Nordlies debut som LSK-trener. Foto: Bjørn Langsem
INGEN DANS PÅ ROSER: Det blir tøft å være Lillestrøm-spiller i vinter. Tom Nordlie har gitt Ole Einar Bjørndalens tidligere trener ansvaret for den fysiske biten. Fredag vant LSK 3-0 over Skeid i Nordlies debut som LSK-trener. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Gjør vondt

Slokvik synes den nye jobben er morsom, selv om ikke alle LSK-gutta setter pris på å bli stukket i finger\'n.

- Det er noen som synes det er vondt, men de er voksne mannfolk, så det får de tåle, ler han.

- Hvor langt unna er de nivået til Bjørndalen?

- Kondisjonsmessig er det nok et stykke igjen, men de ville selvsagt driblet ham trill rundt. Vi spilte litt fotball da jeg var trener for skiskytterne, og der var det svært få talenter, sier han til Dagbladet.no.

- Blir vanskelig å lure seg unna nå
<B>TAR LAKTATTESTER:</B> Men ikke alle spillerne liker å bli stukket i finger\'n av Erlend Slokvik.