Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir vel en karsk i badstua i kveld

Petter Northug jr. etter ny stafettseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Petter Northug jr.s første møte med den norske offentligheten kom da han gikk Strindheim inn til seier på NM-stafetten i Kongsberg i fjor.

I dag gjorde han akkurat det samme i Meråker - og igjen etter en spennende spurtduell med Lillehammer Skiklubbs Tore Ruud Hofstad. Avstanden var 1,5 sekunder i mål.

Hoverte etter seieren

Etter å ha krysset målstreken, snudde Northug seg, gliste og pekte på konkurrentene bak seg.

- Hvem som skal gå den sisteetappen under VM, er det vel ingen tvil om nå, nei, slo Northug fast, i sedvanlig, sjølsikker stil.

NRK fulgte opp uttalelsen med å spørre hvordan trønderen tenker å feire dagens stafettseier.

- Nei, det blir vel en karsk i badstua i kveld, smilte førsteårssenioren.

Stokke på tredje

VANT IGJEN: Petter Northug jr. gikk Strindheim inn til stafett-seier for andre år på rad. Nå er han ikke i tvil om hvem som bør gå ankeretappen i VM, nemlig han sjøl. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
VANT IGJEN: Petter Northug jr. gikk Strindheim inn til stafett-seier for andre år på rad. Nå er han ikke i tvil om hvem som bør gå ankeretappen i VM, nemlig han sjøl. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Om spurten påsto han at den egentlig ikke var noe han planla. I stedet la han «skylda» på konkurrenten, som han mente hadde stoppet opp.

- Dermed var det bare å vente på en spurt, og det var jo artig, da! Jeg var pigg og klinte til det jeg trengte, sa han til statskanalen.

Stokke IL tok bronsemedaljen, 2,9 sekunder bak Strindheim.

Bra av Berger

Skiskytter Lars Berger gikk for øvrig en flott etappe for Byåsen, og han styrket dermed sitt kandidatur før VM på ski.

- I dag sparte jeg ikke på noe, og det fungerte bra. Artig, fastslo Berger for NTB.

- En Lars i form er en medaljekandidat. Han er i høyeste grad aktuell til en plass på laget til Sapporo, kvitterte landslagstrener Morten Aa. Djupvik.

image: - Blir vel en karsk i badstua i kveld

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!