Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir vel neppe talentutvikling på seks uker

Men KIL-fansen håper Gustavsson ikke tar en «Brian Clough».

KORT OG BRUTALT: Svenske Tony Gustavsson ble presentert som ny Kongsvinger-trener frem til 10. juni under pressekonferansen på Gjemselund stadion i Kongsvinger i dag. Gustavsson tar over for Trond Amundsen som ga seg tidligere i vår og erstatter det midlertidlige trenerteamet med Øyvind Eide, Vidar Riseth og Stein Arve Lone.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
KORT OG BRUTALT: Svenske Tony Gustavsson ble presentert som ny Kongsvinger-trener frem til 10. juni under pressekonferansen på Gjemselund stadion i Kongsvinger i dag. Gustavsson tar over for Trond Amundsen som ga seg tidligere i vår og erstatter det midlertidlige trenerteamet med Øyvind Eide, Vidar Riseth og Stein Arve Lone. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var nok et par øyenbryn som hevet seg da det ble klart at Kongsvingers nye hovedtrener Tony Gustavssons kontrakt bare strekker seg til 10. juni, eller i 44 dager.

44 dager er tilfeldigvis like mange mislykkede døgn som Brian Clough fikk i Leeds i 1974, og som ble opphavet til den legendariske fotballhistorien som er fortalt i boka og filmen «Damned United».

KIL-supporterne håper selvfølgelig ikke det går fullt så galt som det gikk for Clough i Leeds, men innrømmer at dette er en spesiell situasjon.

- Det er så klart spesielt med bare seks uker, men han får jo en mulighet til å vise hva han duger til, samtidig som klubben kan vurdere det samme, sier styreleder Thomas Ramstad til Dagbladet.

- Så vidt jeg forstår så handler det om at han hadde veldig lyst til å være med på VM-greiene på svensk TV, så da ble det sånn, sier han.

Ønsker seg kontinuitet
Etter at Trond Amundsen trakk seg tok Øyvind Eide igjen over som hovedtrener i KIL, og dersom det blir med Tony Gustavssons korte engasjement kan man fort havne i en situasjon der laget har forholdt seg til fire trenere i løpet av en sesong.

Det synes ikke KIL-supporterlederen er ideelt.

- Det har virket som om spillerne har ønsket seg en ny hovedtrener å forholde seg til, og det er klart, litt kontinuitet skulle man jo kunne ønske seg. Samtidig må man jo se på hva som er mulig å oppnå med de ressursene Kongsvinger rår over. Knut Torbjørn Eggen var vel førstevalget, men han takket nei, og vi har nok ikke mulighet til å lokke til oss de alle største navnene, mener Ramstad.

- En positiv side av dette er at klubben kan revurdere de også, når disse seks ukene er over. Da slipper man i det minste å utbetale fallskjermer og liknende, dersom det skulle skjære seg helt. Men vi får håpe at det går så bra at Gustavsson kommer tilbake etter VM, for dersom KIL ikke klarer å ta flere poeng før den tid, så begynner det å haste med tanke på å berge plassen, sier han.

Minner om Nordlie-effekten
- Hva er det mulig å få til på seks uker?

- Nei, det er det da. Vi får håpe at trenerskiftet i seg selv kan få en effekt i spillergruppa, det er klart at det er lite grunnleggende den nye treneren kan få forandret på så kort tid. Men samtidig må man huske på at det ikke var mange kamper igjen da Tom Nordlie kom til klubben heller, og da opplevde vi svært gode resultater, påpeker supporterlederen.

- Hva vet dere om den nye treneren deres?

- Egentlig ikke så mye, så det er vanskelig å si hva man skal spå. Det er spennende å høre hva Degerfors- og Hammarby-supporterne sier om ham, det virker som om de fleste mener vi får en bra mann til klubben nå. Det sies at han er spesielt dyktig på talentutvikling, men det er det vel ikke så mye han for gjort noe med på seks uker, humrer Thomas Ramstad.

- Målet må være å holde plassen, og da er det greit å tenke kortsiktig for øyeblikket. Men samtidig må klubben tenke over hva de ser etter på lang sikt. Foreløpig er det bare å ønske lykke til, og håpe at Tony Gustavsson gjør det så bra at han er tilbake i klubben også etter VM, sier Ramstad.

Gustavsson selv er komfortabel med utfordringen ved å kun tenke poeng fra første kamp.

- Det er viktig å ha fokus på å ta flest mulig poeng. Det er enighet mellom begge parter om å jobbe kortsiktig. Det er viktig å ikke finne unnskylding for å ikke prestere, sa den nyansatte treneren under pressekonferansen tidligere i dag.

TRENERLEGENDE: Brian Cloughs 44 dager i Leeds på 70-tallet har blitt til både film og bok.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bob Collier
TRENERLEGENDE: Brian Cloughs 44 dager i Leeds på 70-tallet har blitt til både film og bok.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bob Collier Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!