Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blir veldig spennende å spille på Barca-måten

Riise og Hangeland fikk begge ny trener i går.

KAN BLI STORE ENDRINGER: Det kan bli betydelige utskiftninger både på spillerfronten og en helt ny spillestil i Roma etter at Barcelonas B-trener Luis Enrique i går ble ansatt som ny trener. John Arne Riise har ett år igjen av kontrakten, men regner med å bli værende. Foto: (AP Photo/Alfredo Falcone, Lapresse)
KAN BLI STORE ENDRINGER: Det kan bli betydelige utskiftninger både på spillerfronten og en helt ny spillestil i Roma etter at Barcelonas B-trener Luis Enrique i går ble ansatt som ny trener. John Arne Riise har ett år igjen av kontrakten, men regner med å bli værende. Foto: (AP Photo/Alfredo Falcone, Lapresse) Vis mer

(Dagbladet): Luis Enrique (41) har over ti års fartstid i Barcelona som spiller og trener.

I går ble han ansatt som ny trener for Roma, som kommer fra en skuffende sesong med 6. plass i ligaen og tidlig Champions League-exit.

John Arne Riise forventer at Enrique - som har hatt ansvaret for Barcelonas B-lag de siste tre årene - vil forsøke å overføre mye av katalanernes fotballfilosofi til Roma.

- Det kan bli veldig spennende å spille på den måten. Jeg regner med at han tar med seg mye derfra, det er ganske logisk. Jeg gleder meg til å komme til preseason og spille under ham, og se hva slags tanker han har, sier Riise til Dagbladet.

Utålmodig på Romas vegne
Sunnmøringen har ett år igjen av kontrakten sin med Roma, men ble enige med styret om å vente med kontraktsforhandlinger til en ny trener og nye eiere var på plass.

Nå er begge deler i boks - men Riise avviser at han er utålmodig på egne vegne.

- Jeg er utålmodig på Romas vegne. Hvis de ikke vil at jeg skal gå gratis bør det skje noe, jeg vil ikke gjøre det mot Roma. Men jeg venter ikke forgjeves. Jeg vet de vil ha med, men de har holdt litt igjen på grunn av ny eier og ny trener. Må nå som det er på plass regner jeg med at det skjer noe.

- Hvor raskt?

- Det er opp til Roma. Jeg sitter ganske bra, jeg, og har ingenting å være bekymret for, sier han.

Om et halvt år kan han skrive under for en ny klubb om han ikke er kommet til enighet med Roma. Nylig gikk lagkamerat Philippe Mexes gratis til Milan.

Men i likhet med John Carew - som ikke orker å tenke på noen ny klubb eller ny kontrakt mens han har ferie - vil Riise ta livet med ro ut juni.

- Jeg er helt enig med John. Nå skal jeg til fotballskole i Kragerø og kose meg der, så skal jeg til USA og Los Angeles og kose meg der, og så kan jeg begynne å trene når jeg kommer tilbake derfra. Da er det fokus igjen. Men det er klart, jeg får sikkert høre en del ting etter hvert. Men jeg prøver å blokkere ut alt.

GLAD FOR RASK AVKLARING: Brede Hangeland er glad han slipper en reprise av fjoråret, da Fulham-gutta gikk nesten hele sommeren uten å vite hvem som ble ny trener. Foto:  (AP Photo/Simon Dawson)
GLAD FOR RASK AVKLARING: Brede Hangeland er glad han slipper en reprise av fjoråret, da Fulham-gutta gikk nesten hele sommeren uten å vite hvem som ble ny trener. Foto: (AP Photo/Simon Dawson) Vis mer

- Det kan bli en del utskiftninger?

- Jeg har ikke møtt noen, men etter det jeg har lest kan det bli en del utskiftninger og nye spillere. For Roma skal være et lag som kjemper om titler. Det er mye som kan skje, sier Riise.

Hangeland glad for Jol
Riise var ikke den eneste på landslaget som fikk ny trener like før kampen mot Litauen i går. Tidligere på dagen kom nyheten om at tidligere Spurs-, Hamburg og Ajax-trener manager Martin Jol er ny sjef for Fulham.

Dermed greide klubben å erstatte Mark Hughes under en uke etter at han sa opp, i motsetning til i fjor, da det gikk lang tid fra Roy Hodgson forsvant til en ny mann var på plass.

- Jeg er veldig glad for at vi fikk en ny manager så fort. I fjor tok det mange måneder, og det er ikke gunstig å gå en hel sommer uten trener. Martin Jol har et godt navn, har trent store klubber og har erfaring fra Premier League, så det ser positivt ut. Jeg er glad klubben klarer å få en trener på det nivået der, sier Hangeland.

Da Mark Hughes sa opp i Fulham begrunnet han det med at han ville til en klubb med større ambisjoner. Det er blitt hevdet at han regnet med å få tilbud om jobben i Aston Villa, men det gjorde han ikke. Enn så lenge sitter Hughes på bar bakke.

- Det har ikke gått en uke siden han sa opp, så vi får se hva som skjer. Jeg vet ikke mer om det enn du vet, sier Hangeland.

- Fulham-eier Al Fayed var mindre blid?

- He-he. Det jeg kan si på generelt grunnlag er at det er bedre å være vennen hans enn å være uvennen hans, sier Hangeland til Dagbladet.

NY ROMA-SJEF: Luis Enrique (41). Foto:  EPA/J.P. GANDUL
NY ROMA-SJEF: Luis Enrique (41). Foto: EPA/J.P. GANDUL Vis mer