- Blø for drakta, eller pell deg vekk

Kanarifansen synes ikke LSK-spillerne gir alt.

LIDER MED LSK: Disse Lillestrøm-supportere er lei av spillere som ikke gir alt. Her fra venstre: Kim Kristiansen, Camilla Bothner, Silje Antonsen og supporterleder Kenneth Kvebek. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
LIDER MED LSK: Disse Lillestrøm-supportere er lei av spillere som ikke gir alt. Her fra venstre: Kim Kristiansen, Camilla Bothner, Silje Antonsen og supporterleder Kenneth Kvebek. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm ligger på nedrykksplass med 11 poeng etter 13 spilte kamper i år. I serien er det kun to seirer supporterne har kunnet juble for så langt i år.

- Man blir jo lei. Det er frustrerende å være Lillestrøm-supporter for tiden, sier Kim Kristiansen, Camilla Bothner og Silje Antonsen.

De har møtt opp på dagens Lillestrøm-trening for å se hvordan form spillerne er i. I morgen venter Bodø/Glimt i 4. runde i cupen.

- Cupen er det eneste positive denne sesongen, men der har vi møtt vesentlig dårligere motstand, sier supporterne.

- Vi støtter laget vårt uansett, men det er tunge tider, og folk begynner å kjenne litt på det.

Krever innsats
Supporterne mener spillerne må gå i seg selv.

- På papiret er det spillere med gode ferdigheter, men det virker som at de har gitt opp. De mangler både vilje og innsats, sier Antonsen.

- Supportere gidder ikke reise land og strand rundt for å se et lag som ikke klarer å ta poeng. Og særlig ikke et lag som ikke ser ut som at de gidder å prøve.

Kanarifansen synes det er trist å se at laget deres ikke presterer.

- 38 år i eliteserien har ikke kommet av seg selv, det krever at spillerne gjør jobben de er satt til, sier Kristiansen.

- Spillerne må skjønne hva det betyr å bære Lillestrøm-drakten. Det skal være en ære, og man skal blø for klubben, hvis ikke kan man pelle seg vekk, sier Kenneth Kvebek, leder i Kanarifansen.

Ingen av supporterne Dagbladet snakket med i dag mente enkeltpersoner måtte ta på seg skylden for den dårlige sesongen, men at hver eneste spiller må gå i seg selv.

- Spillerne må stille seg foran speilet, og spørre seg selv om de fortjener drakten, sier Kvebek.

Selv er han optimist, og mener det ikke er forsent å snu den negative trenden.

- Første steget er å komme oss til 30 poeng. Det er masse kvalitet i laget, men den kollektive innsatsen mangler.

Jevn serie
Etter kun to seirer og fem uavgjort har Lillestrøm plassert seg like over Stabæk på tabellen. Og det er en trøst for Kanarifansen at de ikke er den eneste klubben som sliter i år.

- Et par seirer nå, så klatrer vi fort noen plasser på tabellen, sier de.

En annen klubb som har fått hard medfart den siste tiden, med sviktende resultater, er Vålerenga.

- Martine (sic) sliter jo greit på Valle. Du kan skrive at Kanari-fansen håper han får livstidskontrakt, for da går det rett ned med klubben, sier Kvebek, som et stikk i siden til en av Lillestrøms argeste konkkurrenter.