Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blod, svette og omkamp

MANCHESTER (Dagbladet): Kvartfinale FA-cupen: Manchester United - Chelsea 0- 0. Henning Berg fikk en smell i hodet, Tore André Flo fikk ditto mange på den opererte ankelen og Ole Gunnar Solskjær måtte behandles for et kutt. Men - ingen vant krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

United-manager Alex Ferguson og Chelsea-kollega Gianluca Vialli fant likevel en seierherre: Arsenal.

Onsdag kveld møtes Chelsea og Manchester United til omkamp på Stamford Bridge. Det er ei ekstra arbeidsøkt verken Vialli eller Ferguson hadde ønsket seg på forhånd.

For med vinnerambisjoner både i Premier League og Europa er overtid det eneste de to sjefene ikke trenger.

Og i London sitter Arsene Wenger og smiler.

- Arsenal er det gladeste laget i dag, sier Alex Ferguson.

- De tjener nok mest på en omkamp mellom oss og Chelsea. Men når det er sagt - vi tar det som kommer. Når vi bare er noen få spark unna Wembley er det klart at vi ønsker å komme dit.

Ti minutter etter United-bossen kom Gianluca Vialli med følgende ordkopi;

- Arsenal er vinnerne - ingen av oss trengte en kamp til. Vi er inne i en avgjørende fase av sesongen hvor alt som kommer på toppen gjør det ekstra tungt. Men det er bra for supporterne som gleder seg til å få Manchester United til Stamford Bridge.

Hvileskjær

Da Manchester United kom på banen, ble Alex Ferguson beskyldt for å la FA-cupen seile sin egen sjø.

Uten Dwight Yorke og Andy Cole - og derfor med Ole Gunnar Solskjær og Jesper Blomqvist på topp - luktet det hvileskjær av lagoppstillingen.

Men sånt vil ikke Ferguson høre snakk om:

- Alle laguttak har sine årsaker. Og det er veldig vanskelig å heve seg igjen etter en så viktig kamp som vi hadde mot Inter på onsdag. Og fordi jeg har en stor stall med mange gode spillere, valgte jeg dette laget. Vi både kunne og burde vunnet denne kampen.

Dommer Paul Durkin ødela Chelseas sjanser da han sendte Roberto Di Matteo i garderoben rett før pause. For to klønete taklinger - nærmest blottet for vonde hensikter - ble italieneren håpløst straffet.

Til og med Alex Ferguson klaget på den avgjørelsen.

For å gjøre det godt igjen, sendte Durkin til slutt også Paul Scholes den samme veien for tilsvarende ufarlige taklinger.

- Jeg vil ikke kommentere utvisningene, sier Vialli diplomatisk.

- Men det er klart at andreomgangen vår med bare ti mann handlet om å forsvare seg. Det klarte vi, og det er jeg stolt over. United hadde sjanser nok til å vinne.

Store muligheter

Forsøkene mot mål fordelte seg 24- 4 i Uniteds favør. Går du ned til det som traff mellom stengene, er det langt mer beskjedne 5- 1.

Her finner du svaret på hvorfor United og Chelsea får omkampen de ikke trenger:

Uniteds avsluninger var håpløse.

- Paul Scholes kunne scoret fire mål aleine, sier Ferguson.

- Og Gary Neville, David Beckham og Roy Keane hadde også store muligheter. Men Chelsea-keeperen var god og vi var ikke nøyaktige nok.

Ole Gunnar Solskjær så aldri ut som en matchvinner. Da Yorke, Cole og Sheringham ble sluppet innpå, var det for seint.

For Chelsea hadde nebb, klør og brukbart med hell. United hadde bare styringa.