«Blodbadet på is» får Tour de France til å se ut som en søndagstur

Ellevill utforsykling.

(Dagbladet): Alpe d'Huez er kanskje den aller mest kjente alpetoppen rytterne i Tour de France må over, men det alpinstedet er i ferd med å bli nesten like kjent for et annet sykkelritt, nemlig «Megavalanche».

Kort fortalt dreier det seg om et maraton-utforritt som starter på den 3300 meter høye toppen Pic Blanc på Alpe d'Huez, og som navnet tilsier blant annet går over en isbre i løpet av de 2000 høydemetrene.

Videoen sier det aller meste om det vanvittige rittet som med god grunn har fått kallenavnet «Blodbadet på is». Utforrytterne kjører ned fjellsiden over snø og stein i vanvittig hastighet, og går på trynet i et sett.

Jamie Nicoll, som har filmet to og et halvt minutt av sin tur med et Gopro-kamera, sykler over en annen rytter bare noen få sekunder etter start, før han tråkker på nedover fjellsiden.

Litt lenger ned kjører han inn i nok en annen rytter som har falt, og denne gangen må også Nicoll selv i bakken. Han kastes av sykkelen, men kommer seg umiddelbart på beina, retter litt på styret og sykler videre.

Nicoll ble til slutt nummer sju i det som er i ferd med å bli et kultritt i utforsykkelmiljøet. Mannen fra New Zealand endte snaut to minutter bak vinneren, den franske hjemmefavoritten Remy Absalon.

Vinnertida ble drøyt 40 minutter.