Blødde for Norge

BOLZANO (Dagbladet): Kjersti Grini blødde så kraftig på hånda etter en kraftig smell i første omgang at hun måtte teipe såret for i det hele tatt å få lov til å spille etter pause.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjersti ga alt for Norge i går. Hun spilte seg til blods. Kapteinen spilte bare angrep. Det har hun gode erfaringer med mot Frankrike fra før.

- Jeg gjorde det samme i VM-finalen i 1999. Tenkte vi skulle prøve samme taktikken, sier Kjersti til Dagbladet.

Tent til tusen gikk hun til med mye mot og vilje i duellene. Det gikk ikke mange minuttene før blodet fløt. Spillere som blør, har etter reglene ikke lov til å være på banen.

- Jeg fikk meg en smell i hånda, sier Kjersti.

Måtte teipes

Resten av førsteomgang gikk hun rett på benken og hentet fram isposen. Den lindret både smerte og stoppet blødning. Isposen kastet hun i gulvet så raskt hun måtte på banen igjen. Så snart Frankrike overtok ballen, satte hun seg på benken og plukket opp isposen igjen.

Kjersti var likevel en så stor trussel før pause at hun fikk frimerke. Da satte Marit Breivik innpå Marianne Rokne, som utnyttet hullet i Frankrikes midtforsvar og banket inn fire st rake nimetere på fire minutter.

Men i pausen ville ikke blodet stoppe.

- Det blødde hele tida. Såret måtte teipes for at jeg skulle få lov til å spille, sier Kjersti, som satte tre mål etter pause - seks totalt, tre på sjumetere. Viktig nok, men Grinis rutine til å løfte ungjentene på laget da Frankrike halte innpå mot slutten, var nok vel så viktig. Sjøl var hun bare passe fornøyd.

- Jeg er fornøyd med at vi vinner, men det blir litt vanskelig når jeg sitter på benken 60 ganger i løpet av kampen. Det blir vanskelig å håndtere. Jeg har lyst til å gjøre mer enn å slåss, sier hun.

God kaptein

Landslagssjef Marit Breivik mener for sin del at nettopp Grinis disiplin til å gjøre det hun blir bedt om, viser at hun nå framstår som den kapteinen hun skal være.

- I dag beholdt hun roen, og fylte kapteinsrollen godt, sier Breivik.

- Sier Marit det? Ja, da får jeg kose meg med det da. Det er da noe, sier Grini.

<B>INGEN STOPPER GRINI:</B> Kjersti Grini ga alt i kampen mot Frankrike. Hun fikk et sår på den ene hånda som blødde slik at det måtte teipes før hun slapp ut på banen igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer