Blodet renner i Vålerenga

VALLE HOVIN (Dagbladet): Vålerenga har tatt tre poeng på de sju siste kampene, og kjemper knallhardt for å komme ut av sumpa. Også på trening går det hardt for seg. I går måtte Bjørn Viljugrein sy flere sting over øyet etter en smell.

- Jeg har aldri ligget i bånn før som trener, og føler ikke noe press utenfra. Derimot er støtten større enn noen sinne. Vi får også være tro mot kristendommen, selv om Gud har vært hard mot oss i det siste, sier Vålerenga-trener Tom Nordlie til Dagbladet. I kveld er Molde motstander på Løkkerøkka.

- Fortsetter vi å prestere som hittil, vil målene snart komme. Måltørken er like mye en mental sak - som en ferdighetssak. Derfor driver vi ikke bare med avslutningstrening, vi øver også med hodet, sier Tom Nordlie.

90 prosent av grovarbeidet han har gjort som Vålerenga-trener, ville han gjort om igjen.

- Mot Lillestrøm sist produserte vi ni målsjanser, uten å score. Jeg har aldri hatt det så vondt etter et tap. Vi gjorde flere feil i Odd i fjor enn vi har gjort i Vålerenga i år. Forskjellen er at feil straffes mye hardere i årets tippeliga, sier Tom Nordlie.

I stedet for å tenke «må, bør og skal», er tankegangen til Vålerenga-spillerne at de «vil, tør og kan».

- I stedet for å ikle oss tvangstrøya, har vi både trua og humøret i behold. Et godt tegn på treninga i går, var at vi scoret mer enn vanlig. Deretter tok vi oss noen runder med go-kart som oppkjøring foran Molde-kampen, sier Tom Nordlie.

Kjetil Rekdal (tidligere Molde-spiller) synes ikke kampen på Røkkeløkka er noe spesiell.

- Spiller vi opp mot vårt beste og setter sjansene, kan det bli poeng. Kvalitetene har vi. Så langt har vi vært for dårlige foran begge målene. I tillegg til å misse for mye sjanser, er halvparten av baklengsmålene våre tullemål, sier Kjetil Rekdal.

MÅTTE SY: Tøft i Vålerenga, også på trening. I går måtte Bjørn Viljugrein sy flere sting etter å ha blitt skadd helt på slutten. Det hindrer ham ikke i å spille mot Molde i kveld.