SKADD: Tonje Larsen pådro seg en smell i fingeren etter bare to minutters spill mot Györ. Foto: Jon-Michael Josefsen/SCANPIX
SKADD: Tonje Larsen pådro seg en smell i fingeren etter bare to minutters spill mot Györ. Foto: Jon-Michael Josefsen/SCANPIXVis mer

- Blodet sprutet og fingeren var helt ute av stilling

Tonje Larsen til sykehus etter to minutter.

|||(Dagbladet): Györ - Larvik 28-23.

Bare to minutter inn i den viktige Champions League-kampen fikk vi det første tegnet på at dette ikke var Larviks dag.

Tonje Larsen gikk i den ungarske parketten med store smerter. Hun pådro seg en smell i fingeren og måtte gå av banen. Veteranen ble kjørt til sykehus for røntgenundersøkelser, men det er foreløpig uklart om det er snakk om fingerbrudd.

- Vi vet foreløpig ikke om det er brudd eller bare en forstuing, men det så ikke bra ut. Blodet sprutet og fingeren var helt ute av stilling. De fikk knekt den på plass igjen, men hun vil uansett ikke være tilbake før om fire til seks uker, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Surere enn tapetOg det er særdeles dårlig nytt for Larvik.

- Det er definitivt surere enn å tape her nede, for vi hadde ikke budsjettert med to poeng fra denne kampen, sier Bøhn.

Larsen går dermed glipp av de to neste Champions League-kampene, men hun kan være tilbake til en eventuell semifinale.

- Da vi mistet Tonje etter to minutter, skjønte jeg tegninga. Og blåsinga kom skeivt ut etter bare ti sekunder.

Mistet ledelsenTil tross for denne åpningen var de første ti minuttene strålende for Larviks del. De pøste inn mål bak den ungarske storkeeperen Katalin Palinger og ledet med tre (5-8) etter ti minutter.

Men så var det bom stopp.

TØFF KAMP: Karoline Dyhre Breivang og Heidi Løke fikk mye juling i Ungarn. Foto: Svein André Svendsen/Larvik Håndballklubb/SCANPIX
TØFF KAMP: Karoline Dyhre Breivang og Heidi Løke fikk mye juling i Ungarn. Foto: Svein André Svendsen/Larvik Håndballklubb/SCANPIX Vis mer

I løpet av de neste 20 minuttene scoret vestfoldingene bare tre ganger og Györ gikk til pause med en tremålsledelse (14-11).

Györ måtte klare seg uten den skadde stjernespilleren Anita Görbicz, men ungarerne viste at de ikke er totalt avhengig av playmakeren i denne knalltøffe kampen - hvor Larvik ikke akkurat hadde dommerne på sin side.

- Dømmingen var ensidig imot oss, og det knekker spillerne mentalt. Når spillet ikke er etter de reglene vi er vant til bli spillerne usikre og de mister selvtilliten, sier Bøhn.

Fortsatt semi-sjanseLarvik klarte ikke hente inn ledelsen etter hvilen, og savnet av Larsen var stort.

Midt i andreomgangen raknet de norske serielederne totalt, men de hevet seg litt mot slutten og tapte med fem mål.

- Vi kom helt ut av fasongen og flere av spillerne har mer å hente, sier Bøhn.

Györ har nå overtatt ledelsen i gruppa, med seks poeng - det samme som Larvik. Begge har to kamper igjen å spille og de to beste går videre til semifinalene.

Larvik har fortsatt gode sjanser til å komme seg videre, for de har igjen to hjemmekamper - mot Leipzig (uten poeng, med tre kamper igjen) og Krim Ljubljana (to poeng, med tre kamper igjen). Trolig vil det holde med seier i en av disse kampene.

- Ja, det er jeg ganske trygg på, sier Larvik-treneren.