Blodig alvor

LARVIK (Dagbladet): Kvartfinale Champions League 1. kamp: Larvik- Krim Neutro Roberts 24-20. Her sitter Katja Nyberg og blør neseblod etter et skudd rett i ansiktet fra Nataliya Derepasko på overtid. Kampen i går handlet om Katja på godt og vondt.

- Jeg fikk skuddet rett på nesa, men det går bra. Det er sånt som skjer, sier en skuffet Katja til Dagbladet etter å ha vært i garderoben og tørket neseblod.

13 bomskudd

Hun skjøt 20 ganger i går - bare sju ganger kunne hun strekke armene i været og juble for scoring. Ellers endte skuddene i armene på den slovenske keeperen eller i reklameskiltene bak mål.

- Jeg vet at det kommer dårlige dager innimellom, og dette var en av dem. Det er likevel ikke lett å lykkes når du har to som følger deg hele tida, sier Katja.

Spesielt ille var det i begynnelsen av andre omgang. På stillingen 13-9 misset hun tre ganger på rad i klare scoringsposisjoner. I tillegg brente hun også en sjanse på stillingen 14-11.

- Katja brenner altfor mye, men hun er såpass viktig for spillet vårt at jeg ikke ville ta henne av banen. Jeg ba henne i stedet skyte enda mer, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

Årskort på backen

- Du må ikke bare dømme Katja etter antall scoringer. Hun er også nest sist på flere av våre mål, sier Gjekstad.

Akkurat her ligger Larviks problem i øyeblikket. Når Katja brenner sjanse på sjanse er det få andre som står fram og tar ansvar - selv om Katja inviterer til scoringer.

Her har Larvik-trenerne en utfordring de må ta tak i allerede den kommende uka, fordi ellers kan laget sannsynligvis vinke farvel til videre spill i Champions League neste lørdag.

Etter det Dagbladet erfarer, er det også flere av Larvik-jentene som misliker at Katja har fått årskort på venstrebacken denne sesongen.

Best på bortebane

Til Katjas forsvar skal det også sies at flere av hennes lagvenninner som bør ta ansvar, er langt unna toppformen. Lina Olsson Rosenberg er nettopp tilbake etter barnefødsel og det er tydelig at hun mangler kamptrening.

På tribunen sitter den danske stjernen Merete Møller skadd og kommer kanskje aldri tilbake. I tillegg halter Tonje Larsen, og når også veteranen Kristine Duvholt har en middels dag, så er ikke Larvik gode nok til å gå helt til topps i Europa.

Dette ble mye negativt på en gang, men faktum er at Larvik kunne vunnet med 10-12 mål hvis de hadde scoret på sjansene sine i går. For Krim Neutro Roberts ble avkledd i angrepsspillet av et tett og godt Larvik-forsvar. Det som også er positivt, er at Larvik klarte å vinne med fire mål på en middels arbeidsdag.

- Vi reiser til Slovenia for å vinne, sier Ole Gustav Gjekstad, og alle jentene Dagbladet snakket med i går tror på avansement av den enkle grunn.

- Vi spiller bedre på bortebane i europacupen. Kanskje passer vi best på bortebane, sier Katja Nyberg.

<B>PRØVDE SEG:</B> Katje Nyberg skjøt 20 ganger i går - bare sju ganger kunne hun strekke armene i været og juble for scoring.
BLODIG NESE:</B> Et skudd rett i ansiktet sende Katje Nyberg på benken med blødende nese.