Blodig alvor

Start-trener Tom Nordlie mente småskadde Alex Valencia var sløv på oppvarmingen, og ga ham klar beskjed. 25-åringen svarte med vingspill i superklasse.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Valencias oppkjøring til Ham-Kam-kampen var av det vonde slaget. Torsdag slo han opp den gamle ankelskaden. Derfor var det lenge tvil om høyrevingen kunne bidra til at sørlendingene gjenvant serieledelsen. Men på oppvarmingen tok trener Tom Nordlie grep.

-  Jeg så at han var sløv. Og sa til ham: «Skal du være med her, så må du ha med deg huet,» forteller Nordlie til Dagbladet.

Kongeinnlegg

Meldingen må ha hjulpet. For var det noen som hadde med seg huet og beina på Kristiansand Stadion i går var det Valencia. Etter 54 minutter hadde Ham-Kam-back Ramiro Corrales fått nok. Den raske midtstopperen Joakim Sørum ble byttet inn. Uten at det hjalp stort. Innsatsen belønnes med en åtter på Dagbladets spillerbørs.

-  Han viser at han er mentalt sterk etter en dårlig landskamp og en dårlig artikkel i Dagbladet, kommenterer Nordlie.

-  Jeg er mest fornøyd med at jeg kom tilbake fra den dårlige kampen mot Odd, sier Valencia.

Den kjappe høyrevingen sto bak mye av Starts gode offensive spill i går. Og særlig innlegget til Stefan Bärlins utlikning var av toppklasse.

-  Jeg sto bare og ventet til Stefan kom, forteller Valencia.

-  Et fantastisk innlegg, sier målscorer Bärlin.

-  En innleggsfot av de sjeldne, sier venstreback Marius Johnsen.

Måtte sy

Sjøl var Alex Valencia mest glad for at han holdt i 90 minutter. Siden torsdag har han måtte holdt seg helt i ro.

-  Jeg hadde en dårlig følelse før denne kampen på grunn av skaden. Utover i kampen gjorde ankelen vondere og vondere, forteller Valencia som attpåtil fikk seg et kutt over øyet etter en duell med en Ham-Kam-spiller.

-  Det er sånn som skjer. Jeg måtte sy litt i pausen, sier han.

Start kom bakpå da Ham-Kam scoret på sitt billige straffespark. Men slo kraftig tilbake med flere feite sjanser.

-  Jeg er fornøyd med spillet, men ikke med uttellingen, sier Nordlie. Til slutt fikk Start betalt. Først gjennom Bärlins heading - og så etter den lekre opprullingen som ga Fredrik Strømstad serieledelsen og 2- 1-scoring på sølvfat.

-  Og nå legger dere press på Vålerenga?

-  Det gjør vi. De har en kamp til gode. Men vi er en kamp nærmere målet, sier Alex Valencia.

BRILJERTE: Start-spiller Alex Valencia spilte så blodet rant på Kristiansand stadion i går. Kuttet over øyet fikk han i duell med en Ham-Kam-spiller. Til venstre Ham-Kams kaptein Peter Sørensen.
GA KLAR BESKJED: Start-trener Tom Nordlie.