Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blodig effektivt av United

SELHURST PARK (Dagbladet): Wimbledon- Manchester United 2- 5. Fire minutter ut i andre omgang måtte Henning Berg ut på sidelinja for å pleie et blodig kutt. I samme øyeblikk lagde Nicky Butt 1-0 til United. Men det var like mye Hennings fortjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På de seks neste sjansene scoret United ytterligere fire mål. United var blodig effektive - Wimbledon sørgelig blodfattige i avslutningene.

Etter kampen måtte Henning sy et par sting i pannebrasken etter møtet med den spisseste albuen til Marcus Gayle. Han og Henning var innblandet i en rekke voksne dueller. Nordmannen vant de aller fleste.

- Gayle er en tøff spiller. Det ble mange harde tak, og to sting, sier Henning til Dagbladet.

Men langt viktigere: Det var også han som sydde sammen et United-forsvar som vaklet kraftig gjennom store deler av første omgang.

Hennings stoppermakker, Gary Pallister, gjorde de merkeligste feil - både i lufta og i forsøkene på å sette Wimbledon i offside. Marcus Gayle og to ganger Michael Hughes hadde kjempesjanser til å gi Wimbledon ledelsen.

Første borteseier

Henning var synlig misfornøyd:

- I første omgang fungerte det dårlig for oss, men etter pause ble det en helt annen kamp, sier Henning.

  • United vant sin første borteseier siden slutten av august. Men med litt hell - og en litt mindre robust nordmann i United-forsvaret - hadde Wimbledon ligget et par mål foran før pause.

David Beckham kom inn et drøyt kvarter før slutt - og skjøt seg til opphøyet heltestatus med to av av sine første berøringer på ballen.

Først feide han inn 2- 0 fra skrått hold. Snaut ti minutter seinere dundret han inn 3- 2 til United, via et ulykkelig Wimbledon-bein.

Offsidemål

Som du skjønner - i mellomtida hadde det skjedd mye:

  • Neil Ardley reduserte til 1-2 på et flott treff ned i Peter Schmeichels lengste hjørne etter en svak United-klarering.
  • Og Michael Hughes utliknet aleine med Schmeichel etter at United-forsvaret ventet på en offside-avblåsning.

Og visst så det ut som om United-gutta hadde rett: Wimbledon spilte en ball bak Uniteds forsvarsfirer - retning Carl Cort - som var i offside. Hughes stakk bak ryggen på Court - og var ikke i offside. Men hensikten med pasningen var definitivt offsideplasserte Cort.

To møkkamål

Henning oppfattet det slik:

- Det så ut som offside. Etterpå fikk vi vite fra sidelinja at Gary Neville hadde stått innenfor, men det er vanskelig å si, sier han.

Begge baklengsmålene var likevel av den litt unødvendige sorten:

- To møkkamål. Trist hvis de hadde blitt avgjørende, sier Henning.

Men det gikk ikke mer enn et par minutter før Beckham slokte alle gryende sorger. Banens beste spiller, Paul Scholes, fulgte opp med kveldens mest utsøkte scoring:

  • Andy Cole holdt på å drible seg bort inne i feltet da ballen plutselig rullet mot Scholes. Med et iskaldt hælspark rullet han den videre til 4- 2 - og en definitiv borteseier.

Coles nydelige venstrebeinskudd til 5- 2 betydde ikke stort annet enn at Ole Gunnar Solskjærs benketilværelse ble enda mer permanent.

Coles suser traff nettmaskene i det øyeblikket kampens speaker hadde komme til ordet Solbakken i sin velkomsthilsen til nordmannen.

MÅLTJUV:</B> Andy Cole scoret det siste målet for United fem minutter før slutt. Ryan Giggs gratulerer.
Andy Cole scoret siste mål

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!