Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blodig, forslått og forlatt i utforløypa etter stygt fall

- Det er en skandale.

FALL: Det var allerede på startnummer én at slovenske Rok Perko kom skeivt ut på et av de mange hoppene, og ramlet stygt. Etter å ha seilt 40 meter nedover løypa traff han sikkerhetsnettingen før han ble sittende omtåket og blødende på snøen. Foto: AP Photo/Gero Breloer
FALL: Det var allerede på startnummer én at slovenske Rok Perko kom skeivt ut på et av de mange hoppene, og ramlet stygt. Etter å ha seilt 40 meter nedover løypa traff han sikkerhetsnettingen før han ble sittende omtåket og blødende på snøen. Foto: AP Photo/Gero Breloer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): I flere dager har alpinistene snakket om den krevende og tidvis skremmende utforløypa i Rosa Khutor.

I dag gikk det galt.

- En skandale Det var allerede på startnummer én at slovenske Rok Perko kom skeivt ut på et av de mange hoppene, og ramlet stygt. Etter å ha seilt 40 meter nedover løypa traff han sikkerhetsnettingen før han ble sittende omtåket og blødende på snøen.

TV 2s Lars Elton Myhre kaller det en skandale at han måtte sitte og blø for seg selv så lenge uten hjelp.

- Det er en skandale. Dette hadde aldri skjedd i verdenscup. Der er det rutiner for dette, sier Myhre.

Pernilla Wiberg er også ekspert for TV 2under OL i Sotsji. Hun er også opprørt over at Perko ikke fikk assistansen han trengte. Hun mener også at rutinene må gjennomgås før morgendagens renn.

- Det tok altfor lang tid før noen hjalp ham. Organisasjonen må se på det, slik at det går fortere med leger og personell hvis noe skjer i morgen, sier hun.

Tendenser i går Mange uttrykte bekymring over de lange hoppene allerede på treningen i går, og traseen har allerede gitt utøverne mye å tenke på. Men det er sånn det skal være, mener en av favorittene Bode Miller.

- Det er ingen som skader seg, de lar seg bare skremme av løypa, sier amerikaneren.

- De olympiske leker skal være idrettens høydepunkt. Hvis ikke utforløypa gjør noe med hodet ditt, så er den ikke god nok, mener Miller.

Flere av utøverne bommet på porter underveis, uvanlig nok, og det store diskusjonstemaet etterpå var de lange hoppene.

- Hoppene var sikkert ti meter lenger i dag enn de var i går, og kommer det ti meter til, så går det ikke lenger. Adrian Theaux, som kom etter meg, han var helt nede med rompa to ganger, og han er både godt trent og god på ski. Når noen av de beste gutta sliter med å stå oppreist etter hoppene, da begynner det å bli langt, sier Aksel Lund Svindal etter å ha blitt nummer tre, 55 hundredeler bak Mathias Mayer på topp

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!