Blodig Frisk besvimte i Roma

Kaotiske scener etter myntkast mot dommer.

(Dagbladet.no): Anders Frisk er dommeren hele Fotball-Europa snakker om i dag. I går kveld ble møtet mellom Roma og Dynamo Kiev stoppet, etter at svensken falt sammen inne på banen med et blødende sår.

En mynt kastet fra tribunen laget en dyp flenge i hodet på 41-åringen, som ikke maktet å fortsette.

- Han var borte en liten stund, han svimte av, sier den svenske dommersjefen Bosse Karlsson til Aftonbladet.

Frisk fikk mynten i hodet da han var på vei ut av banen i pausen. Kastet kom fra rasende fans som mislikte utvisningen av stopper Philip Mexes.

- Han var nødt til å sy et antall sting i pannen på arenaen. Det blødde ganske kraftig, sier Karlsson.

Kampen ble avbrutt fordi Uefa-representantene fryktet for sikkerheten til den svenske dommeren på Olympiastadion.

- Frisk avbrøt matchen fordi han var alvorlig skadd, samtidig som hans sikkerhet ikke var garantert, sier Uefa-talsmann André Francioli.

Nå venter Roma på straff. Fansen koster ganske sikkert klubben alle poengene i kampen i går. Kiev ledet allerede matchen da den ble avbrutt.

I tillegg kan den italienske storklubben bli kastet ut av årets Champions League.

- Vi skal etterforske det som skjedde. Dette er den første kampen som blir stoppet på grunn av en slik hendelse på mange år. Noen ganger har det vært el-svikt eller problem med flomlysene. Dette er selvfølgelig mye verre, sier Uefas William Gallard til BBC.

Roma har vært i trøbbel på grunn av fansen tidligere. I vår måtte John Carews tidligere klubb spille flere hjemmekamper borte, etter opptøyer i forbindelse med lokaloppgjøret med Lazio.

Da satte fansen ut rykter om at et barn var drept av politiet.

For dommer Frisk er det andre gang ting utarter på Olympiastadion i Roma. I 2002 brakte spillere og ledere fra Roma-klubben og Galatasaray sammen etter at svensken blåste av kampen.

Roma-direktør Franco Baldini var lei seg i går kveld.

- Jeg håper virkelig politiet griper gjerningsmannen. Jeg vil se den personen i ansiktet, sier han til Corriere della Sera.

Også trener Rudi Völler beklager.

- Sånne ting skal ikke skje. Vi er alle triste over at en kamp slutter på denne måten, sier tyskeren.

<B>HJULPET AV BANEN:</B> - Jeg kjente meg ikke i fysisk form til å fortsette matchen, sier Frisk ifølge svenske <a href='http://www.expressen.se'>Expressen</a>.
MYNT, IKKE LIGHTER:</B> Det var lenge tvil om hva som traff Frisk. Assistentdommerne bekrefter at det var en mynt som ble kastet.
STOPPET KAMPEN:</B> Uefa vil etterforske saken, og trolig blir Roma straffet hardt for volden mot dommeren.