Giro d'Italia-åpningen:

Blodig Froome foran Giro d'Italia-åpningen

Veltet på trening foran tempo-åpning.

VELTET: Chris Froome bar tydelig preg av velten som skjedde under trening på temposykkelen foran starten av Giro d'Italia, fredag ettermiddag. FOTO: AFP/Luk Beines
VELTET: Chris Froome bar tydelig preg av velten som skjedde under trening på temposykkelen foran starten av Giro d'Italia, fredag ettermiddag. FOTO: AFP/Luk Beines Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Bildene nederlandske NOS, belgiske Sporza og spanske Marca har publisert levner ingen tvil: Chris Froome har vært nedpå i forberedelsene til den 9,7 kilometer lange tempoetappen under Giro d'Italia-starten i Jerusalem.

På bildene fra dagens trening har han med opprevet sykkelshorts, og et blodig kutt på skinka. Han pådro seg også skrubbsår på ryggen og det rant blod fra det ene kneet.

Han ble også observert haltende ute i løypa, da han mottok hjelp med sykkelen fra en servicemann fra Team Sky.

Se bildet fra Sporza-profilen Renaat Schotte her:

- Siutsou og López også nede

Fra Jerusalem melder NOS-journalisten Raymond Kerckhoffs at Kanstantsin Siutsou (Bahrain-Merida) skal ha veltet og brukket kragebeinet.

Rapportene er foreløpig ikke bekreftet av Bahrain-Merida, men det vil i så fall bety at den 101. utgaven av Giro d'Italia er over for hans del.

Også Miguel Angel López skal ha vært nede. Det melder La Gazzetta dello Sport. Colombianeren har blant forhåndsfavorittene til å vinne sammenlagt, men er ikke kjent for sine tempoegenskaper.

Tempoetappen i Jerusalem er teknisk krevende, noe som forklarer hvorfor flere av toppnavnene har vært nedpå under dagens trening.

Spørsmålstegn rundt formen til Froome

Rent sportslig er det mange som er spent på hvordan Froome vil klare seg i toppen av sammendraget. De spekulasjonene blir ikke mindre etter dagens velt.

Froome har i tillegg Salbutamol-saken hengende over seg, og har ikke prestert på sitt vante nivå så langt i 2018.

Han har tidligere vunnet både Tour de France og Vuelta a Espana sammenlagt, men har aldri klarte å gå til topps i Giro d'Italia.Det er aldri ideelt når man gjør seg klar til å ta fatt på tre ukers blodslit på italienske landeveier. Froome er likevel blant forhåndsfavorittene sammen med tempospesialist Tom Dumoulin, og mer spesialiserte klatrere som Fabio Aru, Miguel Angel Lopez og Thibaut Pinot.

Vegard Stake Laengen er eneste nordmann på startstreken av den 101. utgaven av Giro d'Italia. De første tre etappene arrangeres i Jerusalem. Under åpningstempoen vil siste rytter gå i mål ved 17:00-tiden, norsk tid.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer