Rosenborg planlegger storengjøring før neste sesong

Blodig høst på Lerkendal - Bendtner og andre stjerner skal vekk

Spillernes ønske om å gjeninnsette Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun får konsekvenser. RBK-ledelsen stiller spørsmål ved motivasjonen og vil rydde kraftig opp i spillerstallen.

UT?: Rosenborgs Pål André Helland og Nicklas Bendtner er kanskje Eliteseriens største navn. Men hvor ligger framtida til stjernene? Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
UT?: Rosenborgs Pål André Helland og Nicklas Bendtner er kanskje Eliteseriens største navn. Men hvor ligger framtida til stjernene? Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Ranheim - Rosenborg kl 18.00

TRONDHEIM (Dagbladet): I Norge ble Rosenborg-spillernes skriftlige ønske om å gjeninnsette Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun etter den famøse avskjeden for to og en halv uke siden stort sett møtt med anerkjennende sympatierklæringer og medmenneskelig forståelse.

I utlandet ble det møtt med vantro.

DA ROSENBORG VAR i Glasgow spurte Celtics ledelse hvilke reaksjoner RBK ville møte spillerne med. I Skottlands største klubb, som i de fleste store fotballorganisasjoner verden rundt, er slike reaksjoner synonymt med mytteriforsøk. Spillerne spiller de, for god betaling. De blander seg ikke inn i klubbens ledelse.

Du kan mene hva du vil om det, men sånn er den profesjonelle fotballen.

Resultatorientert, brutal og kynisk.

ROSENBORG-STALLEN TRODDE de i beste RBK-ånd gjorde en god gjerning da de ba klubbens ledelse tenke seg om en gang til og la Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun få fortsette som trenere. Isteden skjøt de seg selv i skuddbeinet. Spillerne tok ikke høyde for at det er mer enn en måte å tolke støtteerklæringen på. I en klubb der lojalitet verdsettes høyt ønsket de å være lojale mot trenerne som hadde ledet dem til tre seriemesterskap, to kongepokaler og to europeiske gruppespill på tre år.

DET DE IKKE skjønte var at denne lojaliteten kan misforstås og tolkes som et ønske om å fortsette i den komfortsonen styreleder Ivar Koteng og hans bestemmende mannskap la som grunn for sparkingen av Ingebrigtsen og Hoftun. Uavhengig av meningene rundt forberedelsene (ett år), timingen (midt i sesongen) og mangelen på en god plan (ingen erstatter klar) – Ingebrigtsen og Hoftun ble ikke sparket fordi de er dårlige folk.

Avskjeden kom fordi RBK-styret over tid mente å ha sett en treningshverdag som var mer komfortabel enn utfordrende.

GJENNOM BREVET FORTELLER Rosenborgs etablerte spillere, og misforstå ikke, det er alltid de etablerte som leder slike aksjoner, at de ønsker mer av det styret ikke mener er godt nok i en klubb som Rosenborg.

Det har fått alarmklokkene til å gå på styrerommet.

HVEM VIL SPILLERNE beskytte? Ingebrigtsen og Hoftun, eller seg selv? Eller viktigere, hva er det de ønsker å beskytte? Dette er spørsmål som nå stilles på Lerkendal. Og så lenge RBK-styrets begrunnelse for avskjeden forteller at spillerne ikke har blitt utfordret nok, har hatt det for komfortabelt og derfor ikke vært krigerske og territoriale nok, gir svaret seg selv.

Etablerte spillere må vekk.

NICKLAS BENDTNER HAR stått øverste på transferlista lenge. Allerede 29. mai skrev denne spalten at Rosenborg planla danskens avskjed. Skaden som stoppet VM-turen ble en fartsdump på veien. Men Nicklas Bendtner, som tjener mer enn han leverer, er ikke på Lerkendal neste sesong.

Ikke i høst heller om RBK får det som de vil.

PÅL ANDRE HELLAND er en annen av de etablerte stjernene jeg har vanskelig for å se i Rosenborgs farger neste sesong. Det går mot storrengjøring på Lerkendal denne høsten. Hoder vil rulle. Kanskje også i støtteapparatet, de mange (like) skadene er til bekymring. For selv om den neste treneren, som er lovet på plass før 31. desember, selvfølgelig vil ha det siste ordet med tanke på spillerlogistikken for 2019, skal spillere ut og inn før den tid.

Rosenborg har et 26. seriemesterskap i tankene.

Skal det vinnes må opprydningsaksjonen starte nå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer