Blodig lærepenge

PARIS (Dagbladet): Fire runder inn i VM-kampen begynte Thomas Hansvoll (27) å tvile. Venstrearmen, som er hans farligste våpen, føltes nummen. Og derfra og inn gjorde han stort sett alt galt. Og tapte.

- Det var ikke kreftene som sviktet - det var vettet, sier Thomas Hansvoll til Dagbladet etter tolvrunders kampen mot Bruno Girard.

- Det er en del ting jeg nå i ettertid skulle ønske jeg hadde gjort annerledes. Men sånn er det - jeg fikk en lærepenge. Jeg gjorde ikke nok da jeg hadde sjansen.

Den første muligheten til å stjele WBA-tittelen i lett tungvekt kom allerede i første runde. Sammen med den andre og den tredje. Thomas Hansvolls tre første venstretreffere innenfor de første minuttene rystet nemlig Bruno Girard. Og de rystet ham så mye at det ville vært over om et av dem hadde fått den oppfølgingen som skaper en mester.

- Jeg ble kanskje litt overrasket. Jeg følte han ble rystet første gangen jeg traff ham. Men hvorfor jeg ikke gjorde mer - nei, det kan du spørre om.

Gikk rett i fella

Etter to runder så fortsatt Hansvoll ut som en blivende verdensmester. Etter fire - da Girard var kommet i gang - liknet han mest på en bokser uten tro.

- Thomas begynte å tvile, sier Steffen Tangstad, som var borte i ringhjørnet mellom hver runde. - Jeg sa at han måtte begynne å tenke på å vinne runde for runde - og ikke bare satse på å slå avgjørende bomber.

- Jeg tok imot unødvendig mange slag han fikk poeng for, sier Thomas Hansvoll.

- Men jeg brydde meg ikke om det - slagene var ikke tunge - og jeg var aldri rystet eller plaget av at han traff meg. Men jeg ser jo nå at det var dumt - Girard scoret jo poeng.

Skadet i albuen

En av grunnene til det handler om en skadet venstre albue. Et problem han har hatt lenge.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre - mitt beste slag var plutselig borte.

Da den siste runden gikk, kom Thomas Hansvoll i ringen som en vill slagmaskin. Han visste at franskmannen måtte ned. Og minuttet før slutt hadde han mesteren på gyngende grunn. Kanskje han skulle begynt innspurten et par runder tidligere?

- Mulig det, sier han.

Allerede i går kveld var Thomas Hansvoll fast bestemt på å fortsette karrieren.

- Jeg har gått min første tolv runders kamp og føler meg egentlig ganske pigg.

- Så du har lært en del?

- Veldig mye. Og det er derfor jeg ikke ønsker å gi meg. Men jeg skal ha en pause - det trenger jeg.

Og så får vi se om ikke Steffen (Tangstad) kan matche meg fram mot en ny VM-kamp.

<B>HANSVOLL TIL DAGBLADET:</B> <I>- Det var ikke kreftene som sviktet - det var vettet.</I>
<B>KJEMPET SOM EN LØVE: </B>Thomas Hansvoll får trøst av samboer Tina Løv etter kampen.