Blodig og forslått

Kurt Asle Arvesen lå godt plassert og tro til da spurten startet. Men franske Jimmy Casper kjørte inn i ham bakfra, og Arvesen haltet i mål.

- Jeg har det bra nå, men det var veldig dramatisk da jeg styrtet i asfalten, sier en mørbanket Arvesen.

29-åringen ble kjørt på sykehuset rett etter målgang, med blodige armer og opprevet skjorte. Laget fryktet at han hadde skadd hodet i fallet.

Arvesen fikk en rolig dag helt til spurten. Han lå rett bak Robbie McEwen, og ville prøve å komme på innsiden. I stedet ble den norske CSC-rytteren klippet ned av Jaan Kirsipuu, rytteren som vant den første ordinære etappen mandag.

- Jo, jeg observerte at jeg lå på hjulet til McEwen akkurat da spurten startet i en liten sving. Jeg tenkte jeg skulle prøve å komme meg på innsiden og forbi McEwen, men da byttet rytteren som lå på den andre siden av meg plutselig bane. Han kom som et uvær med altfor stor fart og klippet meg ned, sier Arvesen til NTB.

-  Jeg har ingen brudd og ingen hjernrystelse. Satser på at jeg ikke har tatt skrekk av opplevelsen og blir gjerne med helt framme i morgen også.

Gjerne sammen med Thor Hushovd.

-  Det var fantastisk moro med Thor. At han skulle klare å ta den gule trøya, er bare fantastisk, sier han til NTB.

Etter en sterk start på Touren er Arvesen veldig glad for at han kan fortsette som planlagt.  Fordi han falt mindre enn én kilometer fra mål får han registrert samme tid som hovedfeltet. Han ligger nå på 15. plass sammenlagt, 32 sekunder bak Hushovd.

BLODIG: Kurt Asle Arvesen endte spurten i asfalten. Men i dag er han på sykkelen igjen.