Tour de France 2019:

Blodig Tour-favoritt etter velt

Trøblete start for danske Jakob Fuglsang.

BLODIG: Et kutt over øyet var et tydelig tegn på velten Fuglsang var i inne på de siste to milene. Foto: Jeff Pachoud/ Pool Photo via AP
BLODIG: Et kutt over øyet var et tydelig tegn på velten Fuglsang var i inne på de siste to milene. Foto: Jeff Pachoud/ Pool Photo via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Da det gjensto to mil til målstreken i Brussel kom den første velten i Tour de France 2019. Jakob Fuglsang var rytteren som kom verst fra det.

Med et kutt over høyre øye rant det blod nedover ansiktet til den danske Astana-kapteinen. Også høyre albue og høyre skulder bar tydelige spor etter velten.

Store deler av Astana la seg ned til Fuglsang og trakk ham opp igjen til feltet med ti kilometer igjen. Derfra og inn unngikk dansken trøbbel og trillet i mål som 93. mann uten å tape tid i sammendraget.

34-åringen var fortsatt blodig og trillet rett til legebilen og ble fraktet til sykehus. Det tok dog ikke lang tid før Astana bekreftet på Twitter at det ikke ble funnet noen bruddskader. Fire sting ble sydd over øyet, og både høyre albue, skulder og kne var kraftig forslått.

Søndag venter en kort lagtempo på 27 kilometer. Men det er en disiplin der kroppen til dansken garantert vil bli presset til det ytterste.

– En rytter veltet foran meg da vi var på vei fram for å unngå trøbbel. Det var umulig å unngå ham så jeg veltet. Det er ikke slik man ønsker å starte touren. Jeg er glad det ikke ble noe brudd slik at jeg kan fortsette. Vi får se hvordan det går i morgen, sier Fuglsang i en pressemelding.'

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer