Blodig triumf

To minutter og tjueto sekunder inn i den sjette runden ville ikke ungarske Gabor Halasz (24) mer. Blodet rant og Thomas Hansvoll (28) hadde slått de første slagene mot en ny VM-kamp.

Men overbevisende var det ikke. Langt ifra. Og den første til å innrømme det var WBOs nye interkontinentale mester; Thomas Hansvoll.

- Resultatet er alltid det viktigste i boksing, sier han til Dagbladet.

- Det finnes ikke noe som heter sølv i boksing. Men han var vanskelig å bokse mot - det ble veldig mye klenging og skalling. Sånn sett ser jeg at det ikke ble noen stor boksekamp.

Ferdigbokset

I fire runder - etter å ha påført Halasz et kutt over den venstre øyet i den første runden og ett over det høyre i runde nummer to - satset Thomas Hansvoll alt på sin voldsomme venstre. Det var uklokt. Han ble statisk i boksingen, fant ikke rytmen, og i ringhjørnet sto trener Harald Svendsen og maste på kroppsslag, kroppsslag og atter kroppsslag. Og da beskjeden nådde fram mellom den fjerde og femte runden var Gabor Halasz en ferdigbokset mann.

Etter det første skikkelig kroppsslaget handlet alt om tid.

- Stemmer, sier Thomas Hansvoll.

- Han var ferdig da jeg begynte å gå mot kroppen. Og jeg vil ikke unnskylde meg sjøl om jeg kunne gjort mye annerledes i denne kampen, men oppkjøringa med dopingbeskyldningene og alt maset rundt har ikke vært den beste.

- Nå gleder jeg meg til å se framover og komme skikkelig i gang med boksingen.

Ny fight snarest

Thomas Hansvoll fikk et kutt som trengte noen få sting i går kveld. Det bekymrer ingen. Og mannen bak Hansvolls karriere, promotor og matchmaker Steffen Tangstad, er klar i sin tale:

- Thomas skal så fort som mulig tilbake i ringen.

Fordi:

- Han har så mye ugjort, sier Tangstad.

- Det er så mye boksing i Thomas som vi ennå ikke har sett. Og sjøl om Thomas slo lite i denne kampen også, slo han mer enn han har gjort før.

- For å få ut alt må han i skikkelig trening, få mye sparring og en ny kamp så fort det lar seg gjøre.

- Det var en stygg kamp?

- Det blir alltid stygt når det blir mye blod i en boksering. Men blod er ikke farlig - et kutt kan repareres uten problem. Og det kuttet Thomas fikk er ingen hindring for den videre karrieren. Det som er viktig nå er at han bokser igjen så fort som mulig.

- Jeg er klar, sier Thomas Hansvoll.

- Og etter denne seieren føler jeg at jeg er godt i gang. Og jeg er enig med Steffen - jeg har fortsatt veldig mye å lære.

- Man blir aldri utlært i denne bransjen.

MESTER: Thomas Hansvoll beseiret ungareren Gabor Halasz i Helsingfors i går. Dermed kan Oslo-bokseren kalle seg interkontinental WBO-mester i cruiservekt. Her fra VM-kampen i fjor sommer.