Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Tirreno-Adriatico

Blodige Cavendish veltet ut: - Han har hatt mye uflaks i år

Boasson Hagen kan få flere sjanser og ser positivt på egen formutvikling.

BLODIG: Mark Cavendish klarte ikke tidsfristen på lagtempoen etter at han veltet. Foto: Tim De Waele.
BLODIG: Mark Cavendish klarte ikke tidsfristen på lagtempoen etter at han veltet. Foto: Tim De Waele. Vis mer

(procycling.no): Det ble en dårlig start på Tirreno-Adriatico for Dimension Data onsdag. Noe stort resultat var naturligvis ikke å forvente på lagtempoen, men Mark Cavenish, lagets spurtstjerne, veltet etter å ha kjørt på et hull i veien og klarte ikke tidslimiten.

En småtett Edvald Boasson Hagen fikk likevel en positiv opplevelse formmessig på de 21.5 kilometerne lagtempoen hadde å by på.

Med Cavendish ute av rittet, kan det åpne for Boasson Hagens sjanser. Rudsbygdingen er noe usikker på om det er ham det vil bli kjørt for, og fokuserer først og fremst på å bygge form til viktigere deler av vårsesongen.

- Det er synd at han krasjet. Han har hatt mye uflaks i år, sier Boasson Hagen og sikter til at dette var britens første ritt siden han pådro seg hjernerystelse på første etappe under Abu Dhabi Tour.

- Jeg så ikke hva som skjedde, jeg var foran. Det var mange hull i veien, og jeg tror han traff et av dem. Jeg har ikke sett ham så mye etter målgang, fortsetter 30-åringen.

Ugunstig treningsvinter

Årets Tirreno-Adriatico inneholder flere etapper som kunne passet en Boasson Hagen i form. Dog er det ikke å forvente at Dimension Data-rytteren skal briljere, men han håper likevel på at formen kan bli god nok til å kjempe etterhvert.

- Det har ikke vært helt på topp hittil. Jeg hadde jo galleblæreoperasjonen å slite med i oppkjøringen, og så har jeg blitt litt tett og småforkjølet, men jeg føler det begynner å løsne litt det nå, at det ikke gjør noe lenger. Det kjentes i hvert fall ganske greit ut i dag, men det har ikke vært noe voldsom følelse på de rittene jeg har kjørt hittil i år. Det er jo sånn det blir når jeg ikke har fått trent så bra som jeg har planlagt i oppkjøringen. Jeg hadde i hvert fall en positiv opplevelse for egen del i dag.

DRO: Edvald Boasson Hagen kjenner at formen er på bedringens vei etter Tirreno-Adriaticos åpningsetappe onsdag.
Foto: Tim de Waele/Getty Images
DRO: Edvald Boasson Hagen kjenner at formen er på bedringens vei etter Tirreno-Adriaticos åpningsetappe onsdag. Foto: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

Dimension Data-leiren har ikke snakket om hva de skal gjøre i Cavendishs fravær ennå.

- Vi får se litt an. Jeg har ikke følt meg så bra i de tidligere rittene vi har kjørt, men jeg følte meg grei i dag. Det er litt forskjell på tempo og vanlige ritt. Vi får håpe det blir bedre for hver dag, og at jeg kanskje får noen muligheter.

- Tar det dag for dag

Boasson Hagen er klar på at det formutvikling som står i fokus, og at resultater foreløpig kommer litt i andre rekke.

- Jeg har mål om bare finne tilbake til bedre form, og å bruke alle rittene til å bli bedre. Jeg håper det skal hjelpe, så får toppformen heller kommer til klassikerne som kommer sent på vårsesongen. Ellers hadde jeg likt de småkuperte etappene. Det kan jo hende at det føles bedre, så vi får ta det dag for dag.

Torsdag venter en paddeflat etappe, en etappe som hadde vært som skapt for Mark Cavendish. Nå er det sannsynlig at Boasson Hagen kan kjøre for egne sjanser i den ventede massespurten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling