Tomme tribuner:  Her fra en kamp mellom Vålerenga og Lillestrøm i 2013-sesongen.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Tomme tribuner: Her fra en kamp mellom Vålerenga og Lillestrøm i 2013-sesongen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Blodrødt i Tippeligaen - tapte 56 millioner i fjor

Over halvparten av norske eliteserieklubber tapte penger i fjor. Bare tre klubber leverte et reelt overskudd.

(Finansavisen): Mandag var innleveringsfristen for norske klubber til å levere sine regnskapstall til Norges Fotballforbund. Finansavisen har innhentet tall fra 15 av 16 klubber (Molde vil ikke svare), og det er en markant nedgang fra året før.

Omsetningen faller klart, og det samlede resultatet endte på minus 55,8 millioner kroner, mot 61,2 i pluss i 2012. Ni klubber (trolig ti med Molde) melder om underskudd, mens det kun er Haugesund, Strømsgodset og Sarpsborg 08 som har noen særlige summer å vise til på bunnlinjen (se tabell).

Synkende publikumstall, få TV-seere og dalende interesse for norsk fotball er blitt nevnt som årsakene til fallet, og nå tar flere klubber grep innenfor årets sesong, skriver Finansavisen.

Kutter kostnader I Brann har man klart å levere et lite pluss i regnskapene de siste årene, og det kan se ut som om nøkternheten har fått et visst fotfeste i Bergen.

- Budsjettet er enda mer nøkternt enn i fjor, og vi har lagt inn en liten nedgang til 121 millioner kroner. Både publikumsinteressen og markedet er utfordrende, og da må vi tilpasse kostnadene, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen i Brann til Finansavisen.

Lønnsbudsjettet i Brann forteller mye om utviklingen i klubben og norsk fotball. Fra en topp på over 40 millioner kroner, er det nå nede i 25 millioner kroner.

(Faksimile Finansavisen)

Flere nyheter Sponsorkrise for flere topplag i Eliteserien
Aalesund selger spiss for kjempesum
Eliteserien blir trådløs