Blodslit fra Start

Start gir ikke fra seg serieledelsen uten blod, svette og tårer. Det er ikke uten grunn at nykommerne fikk en varm velkomst i går.

KRISTIANSAND (Dagbladet): For de nye spillerne i Start var Tom Nordlie-testen i steikende sol en bokstavelig talt varm velkomst.

-  Jeg er glad det er over. Jeg tror jeg sovner tidlig i kveld, for å si det sånn, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Midtbanespilleren har tatt farvel med Viking og trener Roy Hodgson til fordel for serieleder Start. I går var han på sin første Tom Nordlie-test, sammen med de to andre nyervervelsene Todi Jönsson fra FC København og David Hanssen fra Vålerenga.

Hjertesvikt

I går formiddag ble sommerøl og is på bystranda byttet ut med blodsmak og svette på treningsfeltet på Dønnestad. På veien kom en klar formaning fra en velopplagt Tom Nordlie, som ikke har lagt bort ambisjonene i ferien:

-  Mitt mål er at dere skal vinne hver eneste kamp. Dere må ha som mål å bli landslagsspillere, gode landslagsspillere. Det vi har gjort nå, holder ikke i morra.

For å understreke alvoret sendte Nordlie spillerne på ut sin fryktede løpstest: sju minutter løp med vendinger for hver 30. meter. Og forklaringen var såre enkel.

-  Det skal være unødvendig å gi meg angina pectoris tre ganger i løpet av en kamp.

 TØFF TEST:  Start-forsvarer Marius Johnsen var dyktig sliten etter trener Tom Nordlies test. -  Jeg vil ikke si at jeg     har gruet meg, men det er en lettelse at det er over, for å si det mildt, sier Johnsen. Foto: Ørjan Svendsen
TØFF TEST: Start-forsvarer Marius Johnsen var dyktig sliten etter trener Tom Nordlies test. - Jeg vil ikke si at jeg har gruet meg, men det er en lettelse at det er over, for å si det mildt, sier Johnsen. Foto: Ørjan Svendsen Vis mer

Vil score

Todi Jönsson kom fra FC København i forrige uke. Den 33-årige spissen var imidlertid ikke helt fornøyd med egen innsats.

-  Jeg har aldri gjort det særlig godt i sånne tester. Det er ikke det jeg er god til. Jeg er her for å score mål, sier Jsnsson med et svett smil.

David Hanssen ble også Nordlie-testet for første gang i går. Han var langt mer tilfreds enn færingen.

-  Det var ikke så ille som fryktet. 28 runder var helt greit, sier Hanssen, som har vært skadet i nærmere åtte måneder.

Bra forsterkninger

Nordlie bedyrer at nyervervelsene ikke har frikort til laget. Og at testene er en viktig del av bildet.

-  Jeg er ikke så opptatt av om det er Per, Pål eller Espen Askeladden som spiller. Bare du er en god spiller. Det er ikke sikkert at den som har lengst CV passer alle steder, sier Nordlie.

Ferien hans er ikke brukt til å tenke på forsterkninger i de andre klubbene i Tippeligaen. I går var han mest opptatt av testresultatene.

-  De gjør sitt og vi gjør vårt. Men jeg synes det er viktig å påpeke at vi ikke har kjøpt inn en haug med spillere, men at vi bare har erstattet de som vi har mistet i skader. Og de vi har, virker bra, sier Tom Nordlie.

Lettelse

Best i test i går ble Marius Johnsen sammen med Asbjørn Rike og Steinar Pedersen, alle med 30 runder.

-  Hadde vi hatt med Doffen (sårskade) og Fredrik Strømstad (lysken) også, hadde vi garantert hatt fem spillere over 30 runder. Og jeg har aldri vært i noen klubb som har hatt så mange løpere på det nivået, humrer en godt fornøyd Nordlie.

-  Dessuten hadde vi ingen av de friske spillerne under 28 runder. Det er veldig bra

Ingen vil frivillig påkalle Tom Nordlies vrede. Heller ikke Marius Johnsen som var kjørt i går formiddag.

-  Nei, jeg vil ikke si at jeg har gruet meg. Men det har lagt i bakhodet. Og det er en lettelse at det er over, for å si det mildt.