Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Blodslit

Thor Hushovd hadde mest lyst til å gi seg ved foreldrenes bobil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thor Hushovd og franskmannen Richard Virenque opplevde sannhetens øyeblikk i Alpene lørdag. Hushovd slet seg til mål 25 minutter bak Virenque, som overtok ledertrøya i Touren.

- Dette var langt, og det var hardt. Et skikkelig blodslit for å si det mildt, sa Thor Hushovd etter å ha rullet til mål sammen med «bussen», vel 25 minutter bak den suverene vinneren Richard Virenque.

- Det gikk greit for meg, men over det første fjellet etter 50 kilometer var det hardt, for akkurat da gikk det fort, sa han.

Likevel rakk han både å smile og hilse på foreldrene sine idet feltet rullet forbi bobilen til mor og far Hushovd.

- Jeg tror kanskje jeg skulle ha gitt meg her, ropte Thor til foreldrene, som vinket tilbake med sine norske flagg. Men da var det bare kjørt 54 kilometer av etappen på 230,5, den lengste i Tour de France i år.

- Det løsnet for meg etter hvert, så det gikk greit, og jeg mener jeg også bør komme gjennom de neste tøffe etappene uten for store problemer, sa Hushovd.

Men det var Richard Virenque som tok kommandoen på den første etappen i fjellene. Han tok sjansen på å gå etter italienske Paolo Bettini, som gikk i brudd veldig tidlig på etappen.

- Da jeg bestemte meg for å ta opp jakten på Bettini, var han langt foran. Det var et slit bare å ta ham igjen, men det gikk heldigvis bra, sa Virenque, som kjempet ned den ene motstanderen etter den andre.

Et par mil før mål knekket han også Rolf Aldag. Tyskeren tok annenplassen, men var sjanseløs på de siste harde milene opp til Morzine.

- Jeg hadde bestemt meg for å angripe i dag, og lyktes. Dagen ble helt magisk for meg, for ikke bare vant jeg etappen, men jeg overtok også den gule ledertrøya og fikk den rødprikkede trøya (som beste klatrer) på kjøpet. Det er bare fantastisk. Nå, når jeg får oppleve å kjøre med den gule trøya i Touren, kan jeg legge opp og vite at jeg har oppnådd det som er mulig for meg, sa Virenque.

Han tror ikke det blir mulig for ham å holde på ledertrøya lenge, men han er innstilt på å sole seg i glansen så lenge den er der.

- Søndag skal vi kjøre en enda hardere etappe opp til L'Alpe d'Huez, og jeg er ikke sikker på at jeg kan kjøre like godt da, for jeg merket kjøret i dag. Kanskje kommer jeg til å kjøre i den gule trøya bare på søndagens etappe. Så realistisk må jeg være, sa han.

- Jeg kan ikke vinne dette løpet sammenlagt, og det er heller ikke målet mitt. Men jeg storkoser meg nå, og håper jeg kan beholde klatretrøya til vi er i mål på Champs Elysees, sa franskmannen, som vant en veldig populær seier.

Han brukte 6 timer, 6 minutter og 3 sekunder på lørdagsturen. Thor Hushovd kom til mål som 168. mann, slått med 24 minutter og 56 sekunder. Sammen med Hushovd rullet Victor Hugo Pena over mål. Det var han som syklet i den gule trøya lørdag.

Alessandro Petacchi brøt Touren allerede i begynnelsen av den første bakken, og det hadde i hvert fall ikke Thor Hushovd noe imot.

- Jeg har jo håpet på at noen av de skarpeste spurterne skulle gå ut i løpet av fjelletappene. Derfor har jeg ikke noe imot at Petacchi ikke er med lenger. Det vil øke mine sjanser når det blir flatere etapper igjen, sa Hushovd til NTB.

Han rykket opp på tredjeplass i kampen om den grønne poengtrøya lørdag, og kommer til å satse på å beholde den plasseringen.

- Det blir nok for tøft for meg å kunne kapre poengtrøya, men en topp 3-plassering i kampen om å være beste spurter er ikke dårlig det heller, sa han.

- Jeg må vel kunne si at dagen ble som forventet for meg. Jeg hang tålig bra med i gruppen bakerst. Det var et slit, men det er det lite jeg kan gjøre noe med. Jo, jeg må si meg fornøyd, sa Hushovd til NTB.

Søndag skal rytterne kjøre 230 kilometer fra Sallanches til L'Alpe d'Huez. Det er nok den aller hardeste etappen i Tour de France i år.

(NTB)

<B>FOLKET I RYGGEN: Franskmennene heier på hjemmefavoritten Richard Virenque mens han kjemper seg opp dagens fjelletappe.