Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blodslitet etter Bente

90 knalltøffe drag på to uker skal heve norsk kvinnelangrenn. Vibeke Skofterud (23) og de andre skijentene har aldri trent hardere.

VESTMARKA I BÆRUM (Dagbladet): - Vi må trene mer ekstremt for å ta et steg videre. I løpet av de to siste ukene har vi trent en til to hardøkter hver dag, sier kvinnelandslagstrener Svein Tore Samdal.

Vibeke Skofterud sliter seg opp de siste bakkene i Vestmarka i Bærum. Svetten siler, musklene begynner å stivne, men 23-åringen biter tennene sammen. To ukers hardkjør er snart over. Dagbladet var med på de siste fem dragene av en serie på 90.

- Vi har hatt nedtelling hele tida, innrømmer Vibeke Skofterud.

- Det er ikke så lenge siden det bare var 17 hardøkter igjen, sier Kristin Størmer Steira (22).

Bedre psyke

I løpet av de siste par ukene har Vibeke Skofterud brutt barrierer hun aldri hadde drømt om å bryte.

- Psyken er blitt bedre etter disse to ukene. Er man innstilt på noe, er det utrolig hva man klarer. Ordet sliten har fått en ny dimensjon, sier hun.

- Har du noensinne trent hardere?

- Nei.

Samdal smiler fornøyd av innstillingen til ungjentene på landslaget.

- De skal være offensive. Det er viktig å prøve nye ting. Nå har de vist det i praksis at de er tøffe, sier han.

Samdal har mistet verdens beste langrennsløper og må tenke nytt. I løpet av to uker har Vibeke Skofterud og de andre skijentene trent hardere enn noensinne. Hele 90 intervalldrag i konkurransefart er blitt gjennomført. Kapasiteten skal opp. Det må til for å ta et steg videre. Og ikke mist for å fylle tomrommet etter Bente Skari.

- Det er rart å ikke ha Bente med på laget. Vi har mistet malen for hvor lista ligger for verdens beste. Men det er mange som har vært på samme lag som henne, og som forhåpentligvis har lært masse av hennes væremåte, sier han. Skofterud tror flere på landslaget er beredt til å ta over sjefsrollen etter Skari.

- Jeg tror mange ønsker å ta en lederrolle. Jeg lærte mye av Bente, men jeg så ikke på henne som et forbilde da vi var på samme lag. Hun var selvsikkerheten selv, sier hun.

- Bente var med på intervalløkten tirsdag. Da lekte vi med henne. Vi gikk rundt henne, smiler hun. Marit Bjørgen (23) slo til og vant verdenscupen i sprint og tok VM-gull i vinter. Vibeke Skofterud sleit i vinter, men overrasket med flere pallplasseringer i verdenscupen forrige sesong. I år tok Jannike Østby (25) og Kristin Størmer Steira steget opp blant de beste. Det gror bak Bente Skari.

Samdal er langt fra bekymret.

Ligger bedre an

- Flere av jentene har noen år å gå på i forhold til da Bente ble god. De ligger bedre an enn Bente. Flere av disse jentene kan få bedre kapasitet enn det Bente hadde. Vi må bare sørge for at de trener riktig, sier trønderen.

KNALLHARDT KJØR: Langrennsjentene har trent tøft de to siste ukene. Her suser Vibeke Skofterud (foran), Kristin Størmer Steira og Jannike Østby opp en mote i Vestmarka i Bærum. - Psyken er blitt bedre på de to siste ukene, sier Skofterud.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media