Bløff og tap

ULLEVAAL (Dagbladet): Semb bestemte seg før Nederland-kampen for å droppe innøvde dødball-trekk. Årsak: Han ville ikke avsløre lagets viktigste angrepsvåpen overfor vår første EM-motstander, Danmark.

Semb snudde alt på hodet. Thomas Pereira slo frispark i stedet for John Arne Riise, og Ole Gunnar Solskjær slo hjørnesparkene, i stedet for å kjempe om ballen i feltet. Alt for å lure danskene.

- Det stemmer det, sier kaptein Henning Berg til Dagbladet.

Solskjær-rot

- Denne kampen betydde ingenting, og vi ville ikke røpe alle våre hemmeligheter overfor Danmark. Om vi hadde vunnet 5- 1 i dag, og tapt 3- 0 for Danmark, så hadde denne kampen vært meningsløs.

Også utgangsformasjonen til Semb bærer bud om et ønske om å forvirre Danmark. Norge har ikke spilt 4- 5- 1 i en eneste kamp fra start i år. Solskjær ble satt på benken, og kom inn på kanten i andre omgang. Det skjer neppe mot Danmark. Det må være lov å spørre seg hvorfor Semb ikke øver på det de skal gjøre når alvoret braker løs 7. september?

- At vi spiller 4- 5- 1 fra start i dag, er mest fordi det passer oss best mot en motstander som Nederland. Men samtidig gjør det at Danmark blir usikker på hvordan vi kommer til å spille. Det gir oss en fordel at de er usikre, sier Berg.

Solskjær blir flakkende i blikket når vi spør om han var et offer for formasjonsforvirring.

- Helt greit for meg å spille på kanten. Det er viktig å prøve nye formasjoner.

- Hvorfor startet du ikke?

- Jeg skulle bare spille en omgang, og da Nils Johan spurte om jeg helst ville spille første, så sa jeg at det var det samme, sier Solskjær.

Mangler fart

Som garantert vet at han ikke spiller kant, og helt sikkert starter kampen mot Danmark som rein spiss. Etter kampen sto forståsegpåerne i kø og hylte om manglende vilje, og manglende angrepsmønster. Ekslandslagssjef Egil «Drillo» Olsen var den som først røpet Sembs dødball-bløff overfor Dagbladet.

- Nils Johan fortalte meg det før kampen, så jeg visste at vi ikke kom til å bli farlige på dødballer, sier Drillo til Dagbladet.

Han har ikke mistet troen på at Norge kan nå EM, men var tydelig bekymret over det offensive spillet.

- Det er der det svikter. På flere områder. Vi er ikke gode nok på overganger. Vi slår langt mot etablert forsvar. Det er greit. Men det største problemet er at vi mangler fart.

- Norge hadde vel ikke én spiller som var raskere enn noen på Nederland, sier Drillo lakonisk.