Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bløffen om Rooney ble kostbar

Nå er han skadet igjen.

TRÅKKET OVER IGJEN: Midtveis ut i første omgang viste det seg at Wayne Rooneys ankel fortsatt var skjør. United-spissen forsøkte å løpe av seg smertene, men virkelig preget og ble byttet ut i 2. omgang. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
TRÅKKET OVER IGJEN: Midtveis ut i første omgang viste det seg at Wayne Rooneys ankel fortsatt var skjør. United-spissen forsøkte å løpe av seg smertene, men virkelig preget og ble byttet ut i 2. omgang. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Sir Alex Ferguson forsikret at han ikke kom til å gamble med en spiller som ikke var hundre prosent frisk i forkant av gårsdagens kvartfinale-kalddusj mot Bayern München.

Men som vi har sett eksempler på tidligere også går ikke United-manageren av veien for å dra en hvit løgn så lenge han mener det tjener klubbens beste, for ikke bare var Wayne Rooney en del av 18-mannstroppen, han var å finne i startoppstillingen også.

Denne gangen måtte skotten likevel betale prisen for gamblingen.

Rooney slo opp sin ankelskade og er - om man kan stole på Ferguson denne gang - neppe aktuell for søndagens «må-vinne»-kamp mot Blackburn.

- Jeg tror ikke han rekker det. Men han bør være klar igjen helga etter (mot Manchester City). Det er den samme skaden som forrige uke. Det er en sprengt blodåre helt nederst i ankelleddet. Han kommer ikke til å være så lenge ute, sier Ferguson ifølge Sky News.

Rooney tråkket over på den samme foten midtveis i første omgang og hinket kraftig i starten. 24-åringen forsøkte likevel å løpe av seg smertene og gjorde tegn til benken om at han var OK - men det er ikke umulig at det var adrenalinet og vinnerskallen som snakket, og ikke fornuften.

Bayern-stopper Daniel van Buyten var selvsagt klar over at Rooneys ankel var skjør, og enten det var et uhell eller ei sparket han borti skadeområdet et par ganger før pause. Rooney var heller ikke like skarp som vi har sett ham de siste månedene.

Om United hadde avansert til semifinalen ville det kanskje ikke blitt en debatt, men et stykke ut i 2. omgang måtte United-spissen omsider forlate banen.

Fra benken så han Arjen Robben blåse inn en vakker volley direkte fra Franck Riberys corner, et mål som ble Uniteds bane.

Ferguson føler skaden skyldes mer uflaks enn dårlig dømmekraft.

- Han var uheldig som tråkket over igjen. Han hadde en treningsøkt dagen før og imponerte veldig. Det medisinske apparatet trodde det skulle gå bra, sier Ferguson.

Som nå altså må klare seg uten sin superspiss til søndag.

Om han da ikke tåkelegger på ny...

VISSTE AT ROONEY HADDE VONDT: Bayern-stopper Daniel van Buyten sparket borti Rooney nede ved ankelområdet et par ganger i første omgang - enten det skyldtes uflaks eller ei. Foto: AP Photo/Jon Super
VISSTE AT ROONEY HADDE VONDT: Bayern-stopper Daniel van Buyten sparket borti Rooney nede ved ankelområdet et par ganger i første omgang - enten det skyldtes uflaks eller ei. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!